nothing Posted July 7, 2012 Report Posted July 7, 2012 (edited) Привет на всички! Понеже отчитам натоварванията на свичовете през snmp и за верни показания на гигабитови портове е важно да се поддържат 64 битови броячи, искам да попитам дали някой притежаващ TP-Link TL-SG3210 може да потвърди или отрече поддържат ли се. Пример с гигабитов нетгиър: #snmpwalk -v2c -c community 172.16.0.1 IF-MIB::ifHCOutOctets.11 IF-MIB::ifHCOutOctets.11 = Counter64: 1142302148353 Проблема при мен е, че Counter32, който всички свичове поддържат се препълва твърде бързо при скорости над 90Mbps, и за отчитания през 5мин не дава верни данни. Сега ми се налага да ползвам някакво евтино решение на няколко места (спрях се на TL-SG3210), та ако може някой да сподели има ли я тази екстра Поздрави Edited July 7, 2012 by nothing
hgd Posted July 7, 2012 Report Posted July 7, 2012 Здравей, Правил съм тестове на тези суичове - имат и 32 и 64 битови броячи. или поне отговаря и на Counter64. Заделените им размери на броячите са малки и при 800Mbps се препълват за 30 секунди. Това, което върши работа - събиране на данните през 20 секунди на трафика и вкарване в rrd. Може и мониторинг с Windows - FlowAnalyzer на plixer.
gbdesign Posted July 7, 2012 Report Posted July 7, 2012 Сложи си крона на всяка минута. Настрой си и резолюциите на графиките на минута.
nothing Posted July 7, 2012 Author Report Posted July 7, 2012 Да, това е алтернативата - отчитане през 1мин, но пък така скрипта ще върви паралелно поне 2 пъти, че отчитането на 100ина порта може да отнеме повече от 1мин Благодаря за отговорите! Пиша всичко в rrd-та.
hgd Posted July 7, 2012 Report Posted July 7, 2012 Решението при много хостове/портове е паралелни пулери за събиране на данните. Вярно, повече ресурси отнема, но си струва.
Recommended Posts