RudY-ElectriC Posted June 14, 2012 Report Posted June 14, 2012 (edited) Здравейте, моля за малко помощ относно разгадаването на волтажа на една батерия. Батерията е китайска (каква ли друга би могла да бъде ) по скоро е акумулатор с две клетки и елктролит в тях. Ако някой се e срещал с това чудо нека сподели Ето вижте за какво става въпрос При замер с мултицед дава 4.1 волта при натоварване волтажа пада до 1.5 волта. Предполагам че е била 6 волтов акумулатор Edited June 14, 2012 by RudY-ElectriC …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,
gbdesign Posted June 14, 2012 Report Posted June 14, 2012 Обикновено е кратно на 1.2. 1.2 2.4 3.6 6.0 7.2 13.6 14.4 Според мен, този е с 6 клетки, тоест 7.2V
zahranvane.com Posted June 14, 2012 Report Posted June 14, 2012 (edited) Аз виждам само 2 клетки - 4V, зареждане до 4,8V Може да го замениш с литиева батерия 3,6V, зареждане до 4,2V примерно 18650 от стара лаптоп батерия dbdesign, тази изглежда оловна, там напрежението е кратно на 2V и 2,4V при заряд. Виж на 3тата снимка се виждат 2те капачки и 2те дупки на клетките Принципно няма такива малки клетки, които не са оловни, пък да са обслужваеми или вентилирани Edited June 14, 2012 by zahranvane.com www.zahranvane.com
RudY-ElectriC Posted June 14, 2012 Author Report Posted June 14, 2012 (edited) С две клетки е акумулаторчето, относно замяната му с литиева, малко трудно би станала според мен, зареждащият модул е реализиран с прост грец от 4 диода и резистор за ограничаване на зарядният ток Е нещо такова е ЦЪК Това след като казахте че е 4 волта Иначе намерих и на 4.8 волта в бг в "елимекс" Edited June 14, 2012 by RudY-ElectriC …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,
Recommended Posts