Jump to content

Помощ при избор на устройства

jorkata

Recommended Posts

Здравейте,

нов съм в безжичните мрежите, но ми се налага да свържа 2 производствени прощадки отстоащи на около 4км едно от друго имащи пряка видимост. На 2-рата площадка има административна сграда, която ще ползва от първата ERP, файлов сървър. Ще има локален DVR/NVR, но наблюдение на камерите ще се извършва на другата площадка, та въпроса ми е: имам оферти за RADWIN 1000 от "Видеомаск"  и ALIX3d2-1 с CM9 карта (двойна поляризация H-V). И двете фирми ме овещават, че ще имам 40up/40down трафик.

Въпроса ми е да хвърлям ли пари за radwin-a или ALIX3d2-1 с CM9 на 4км ще ми свършат работа.

Благодаря предварително.

Брадатите от видеомакс явно имат доста от тия боклуци на склад още ;) Не бих взел нищо от там ако ще от това да зависи живота ми. Или поне младежа Зоран докато е там. Другото предложение за Аликс-а е по-добро, но явно практиците в тази фирма са им кът. Карат само на теоретици. Понеже ми е писнало да отговарям за 40/40 ще си го кажа в прав текст: Не няма да ги имаш освен ако не се изкривиш от конфигурации. Не сложиш отделни антени и свободно избираем начин dualns, bonding или бог знае какво.

Мога да ти предложа Osbridge GXT HP

http://sat.bg/communicational/index.php?main_page=product_info&cPath=21&products_id=99

Това нещо работи в режим дуал нстриим и при мен с двойно полярни облъчватели прави 43/20Mbps за около 600 клиента. Можеш да си представиш за колко конекции става въпрос. При теб едва ли ще е толкова натоварено.

Аз имам едни линксиси от преди 6 години освен и аз да почна да предлагам...

Нека не оставяме впечатление у колегата, че се опитвам да си продам старата техника! Става въпрос за нови радиа, затова съм постнал страницата. Аз работя в Пасат.

Незнаех. Извинявам се. Всъщност е добре повечето търговци да постнат реални графики, цени, евентуални отстъпки и прочие документация на сайта. От това само ще спечелят и двете страни. Също така тънкости и евентуални проблеми и решението им. Това естествено би улеснило много от питащите, а те като гледам са доста.

Аз имам едни линксиси от преди 6 години освен и аз да почна да предлагам...

Аз немам :( -де що беше линксис още преди години ортака го строи до една стена и го застреля с пистолета :D

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

Здравейте пак.

Вече имам оферта и за Mikrotik OS, Router board, Wireless Cards, като не са ми предоставили точните модели :)), очаквам ги от фирмата.

За radwin-a не намерих много инфо по българските сайтове, освен хвалбите на търговците и как всичко друго нямало да ми свърши работа. :)

Благодаря на всички за мненията, а аз ще продължавам да разпитвам чичко "гутъл" за моделите, но е петък вечер и е време за бира.  ::)

С 2 Alix-a и 2 CM9 можеш да да докараш 35Mbps/35Mbps в най-добрия случай с турбо. Аз ползвам такъв линк и реалния трафик е общо около 70MBps.