Jump to content

Recommended Posts

Posted

Здравейте колеги имам странен проблем който се получава при приемане на интернет през wifi.Не живея в българия тук където съм сме направили с мой приятел мрежа,той си плаща на доставчикът и след това по бежичен път аз приемам от него,разтоянието между нас е около 150-200метра той е закачил външна 14dbi насочваща антена към мен,аз от своя страна също съм закачил 14dbi насочваща антена към него,сигналът е около 45-50db което мисля е супер,но проблема се състои в това че доста пъти през деня и вечерта сигнала рязко пада и започва да играе,дори някой път не мога да отворя страница зарежда поне една две минути,връзката е 10 мега пускам уторента свалям с 950-980байта в секунда,но когато има такива спадове не мога и до 50-байта да стигна,четох за някакъв шум който се получавал от околните мрежи а те не са малко около 45-50 мрежи в обсега,възможно ли е да е от тях проблема или?Така сменяхме канала на рутера няколко пъти но пак същия проблем...Ще помоля хората които се занимават с това за отговор на въпроса ми.Мерси предварително...

Posted

религията ли не ти позволява да си плащаш нет-а?

Нямам представа как очакваш помощ от хора, които си вадят хляба с доставката да ти помагат за какъв да е вид споделяне.

и да хейтър съм. и да бг форум е ако ще ме обвиняваш за отговора ми.

Posted (edited)

Сложи MikroTik RouterBOARD от двете страни и активирай nstreme. пусни си Интернет по кабел от доставчика, по-евтино и лесно ще излезе.

Edited by NetworkPro
Posted

При толкова много мрежи наоколо, няма как да имаш качествен сигнал, особено като вземат да бръмчат всички. Опитай да обърнеш антените хоризонтал-вертикал. Опитай едната хоризонтал, другата вертикал. Опитай с по-прецизно насочване, или с леко изместване. Всичко дотук ще ти излезе без пари.

С пари, може да опиташ да промениш честотата с нови антени и нови устройства. Няма гаранция, че всичко ще се оправи, защото при мен се появи точно такъв проблем, като минах от 2.4 на 5 Гх. Вярно, проявява се засега само през май и понякога през октомври за около 3-4 часа. Явно зависи от положението на земята спрямо звездите... Може и при теб да е така.

Ако ще наливаш пари, пусни си кабел и интернет, както те съветват по-горе.

Posted

за 150-200м не можа ли да опънеш кабел. :)

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Posted

Зависи къде живее... в някой страни никой няма да му даде да си пусне фърчащи жици между две сгради :)

Posted

Зависи къде живее... в някой страни никой няма да му даде да си пусне фърчащи жици между две сгради :)

В някой страни заради тази работа могат и да ги съдят :)

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

Posted

Тук е абсурд да пуснеш кабел между два блока,няма кой да ти даде даже разрешение.Така а за да си пусна интернет от доставчик просто е немислимо с тези цени и тези скорости.Мой приятел наскоро си пусна 1-мега повече не стигали до него на цена от 29 евро на месец +обаждания и познайте колко плаща около 50-60 евро му излиза цялата история...Аз преди години също имах интернет от доставчика еееееее беше ми писнало да плащам по 70-80евро .И за какво го използвах този 6-мега интернет за нищо да си сваля един дава филма и музика и малко скайп.Да вървят на майната си с тези цени където ги имаме тука >:( .То в тази криза какво друго ми остава,ще си карам така не е болка за умиране,но просто търсех някакво решение.....

Posted

решение има... намери си работа. Така правят хората ако не им стигат парите.

Еми/имигранството е да бачкаш не да гледаш филми. Другия вариант е да си дойдеш в бантускотия.

За 3 евро полуаваш цялата замунда + скайп ама... що да даваш 3 евро? Ще си шарнеш с комшията ;)

• Like 1
Posted

Миле работа си имам и взимам 6-пъти повече от теб със сигурност,но криза е и никой не иска да харчи за излишни глупости,малко са ми разходите та и това,знам как се изкарват пари с много бачкане пот и труд,ти да не си мислиш че тука по дърветата ги берем >:( И по спокйно,никой не съм нагрубил или наранил..Ти какво си мислиш че бачкам по 24-часа ли,нали трябва да има и разнообразие в този живот ^-^ Отиди да изпиеш една бира и се успокой ;)

Posted

внимателно с тона

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Posted

Ок съжалявам ако съм засегнал някой,просто търсех решение на проблема,благодаря на отзовалите се.Моля модератора да заключи темата ::)

Posted

криза е и никой не иска да харчи за излишни глупости

Една добра оценка за труда на хората... грижещи се да можеш да сваляш филми. Затова и получаваш отговори в този стил.

Posted

Тая тема ми прилича на стандартен въпрос от други форуми:

" Ми имаме два Рутера ( Бетекарските- сини ) с някакъв моднат софт дето сме ги закачили един към друг и си ползваме нета . Ама понеже нямаме антени сме ги сложили във фокуса на две тенджери та да " дигнем сигналеца". Та въпроса мие що нямам нет при условие че пред мен има само гора и не виждам отсрещната точка . Полужението мноо зле вечер и когато вали . А и да кажа рутерите не са мокри щото съм ги сложил в кисийки.

Дали ако сложа усилвател ще ми се дигне нета? как мислите? "

Не че нещо колега но за да ти се даде отговор е нужно да дадеш подробности за техниката която ползваш и как точно си се опитал да се оправиш. За да ти се даде адекватен отговор трябват подробности .

Опитай да смениш поляризацията и си огледай връзки антени и подобни .

Късмет.

Posted

А какво работиш, коя държава, и колко изкарваш? След като платиш сметки и храна, колко ти остават на месец?