Jump to content

WRAN IEEE 802.22

skyfx

Recommended Posts

Привет,

миналата седмица си говори с едни пичове от Моторола,които ме заинтригуваха с 802.22 стандарта.

(за тези които ще питат какво е това: http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.22 ; http://en.wikipedia.org/wiki/White_space_(telecommunications) )

Те твърдят,че вече има работещо за тест решения,което покрива до 40 км PtMP с трафик до 6 мбпс.

Другото,което чух е,че това ще стане възможно и тук след цифровизацията на телевизиите.

Някой да е чувал нещо по въпроса.

Radio Transmision Systems

www.rts-bg.com / ispot.bg

• Owner

Хм , не съм чувал нищо, но ми се струва, че това ще бъде следващия голям провал след wimax-a .

До тогава тези 6Мбит ще представляват нищожно малко като трафик.

• Administrator

До тогава тези 6Мбит ще представляват нищожно малко като трафик.

за българския потребител ;)

в други части на света завиждат на нашите скорости спрямо цената  

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

6мегабита на клиент ама колко клиента могат да се закачат на точката и да ги държи ?

На мен ми се струва по-переспективно от wimax.Има по-голямо проникване в тази честотна лента,а и другото което ми споменаха е,че има разработен модел на телевизор с вграден радио модем.

На мен ми звучи добре идеята такъв ТВ.Представете си телевизора с вграден 802.22 модем,802.11 АП, телефон и пр. Сигурен съм,че е въпрос на време да започне масово производство. 8-)

Замислено е като алтернатива на ДСЛ-а за райони без жица.

6 мбпс са си доста добра скорост за домашен потребител в развитите страни, а моето предвиждане е,че след няколко години и тук ще бъдат отново една добра скорост.

Поисках на американците повече тех. информация,ама надали ще ми пратят подробности. Още е в тестов период.

Само споменаха,че постановката е Канада.

Radio Transmision Systems

www.rts-bg.com / ispot.bg

Като доживеем отново монопола ще е една даже висока скорост. За мен е учудващо обаче отстъплението на БТК и тоталното съкращаване на работната им ръка. В нашия район май вдигнаха ръце от кабелната си мрежа съвсем.

пп Аз все пак мисля, че HDTV ще се въведе първо по кабел масово и то точно от ISP-тата.

Между другото БТК не са толкова прости.

Навремето за WIMAX-a участваша, вдигнаша тавана, набарбалюкаша с висок лиценз взелите търга.

В същото време вдигнаша скоростите на ADSL-a.

IPTV, HDTV е доста рискова услуга която ако някой няма 5 минути телевизия можеш да го откажеш от тази услуга.

т.е. все още си мисля че те ще изчакват да видят пазара и тогава ще се намесят ударно.

Все пак са компания с ресурс.

Поживюм увидем.