hollow Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Здравейте на всички , имам следния проблем и реших след като неуспешно пробвах каквото сте ме научили да потърся малко помощ. значи: 2 антени по 100см. разстояние 24 км. / според микротика / два еднакви облъчвателя , два mikrotik groove от едната страна всичко е наред от другата каквото и да барам и да сменям по - добре не става от това на картинката дайте идеи и препоръки и всякаква градивна критика Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semoff Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Какви са условията от двете страни на линка ? От някой град, към село ли хвърляш ? Щото това ми прилича на силна зашуменост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hollow Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 Стрелям от малко градче към куличка извън населени места ... стара телевизионна кула насред нищото е лошия сигнал е откъм страна на кулата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted April 23, 2012 Administrator Report Share Posted April 23, 2012 смени местата на грувитата и ще ти стане ясно от какво е Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semoff Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Ако няма друго оборудване там и ползваш антени + облъчватели "Пещера". Пробвай на 5800 Mhz. Или завърти антените или бордовете, което ти е по-лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted April 23, 2012 Administrator Report Share Posted April 23, 2012 постни скрийн и от сигнала на регистрейшъна от другата страна , на тая картинка има много нисък шум , съмнява ме че едното груви ти е заминало , ама нали ти казвам размени им местата за да сме сигурни Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hollow Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 ето какво е положението от другата страна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Пускал ли си груве без антена? Докато го настройваш или за проба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hollow Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 Пускал ли си груве без антена? Докато го настройваш или за проба. извинявай не разбрах въпроса ...... какво искаш да кажеш с това дали съм го пускал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Включвал ли си го да работи без антена (товар)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hollow Posted April 24, 2012 Author Report Share Posted April 24, 2012 да работил е без товар / антена / докато съм влизал в него и/или докато му закача антената ... малки интервали от време ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Има вероятност да се е повредил. Както те посъветва колегата по-горе, размени им местата (може с облъчвателите) и ще ти стане ясно. Настройките на мощноста пипани ли са? Остави ги по подразбиране ако си. Също така пробвай при различни канали дали е същата ситуацията. Не си уточнил работил ли е линка някога нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hollow Posted April 24, 2012 Author Report Share Posted April 24, 2012 не откакто съм го монтирал си е с тези показатели по-добре не е ставал линк-а от самото начало работи така Link to comment Share on other sites More sharing options...
babula Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Ами според мене при тези условия (100см чиния), ако не е фокуса, облъчвателя, остава някой от грувето да е заминал(най-вертоятно). При мене на 28 км с 90 см ми дава -54дб/-56дб. С 60см ми дава -60дб/-66дб, при положение, че е на кула с около 10-на други антени. Смени направо грувето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ushoplias Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Защо ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts