Jump to content

проблем при линк 24км.


hollow

Recommended Posts

Здравейте на всички ,

имам следния проблем и реших след като неуспешно пробвах каквото сте ме научили да потърся малко помощ.

значи: 2 антени по 100см. разстояние 24 км. / според микротика / два еднакви облъчвателя , два mikrotik groove

от едната страна всичко е наред от другата каквото и да барам и да сменям по - добре не става от това на картинката

дайте идеи и препоръки и всякаква градивна критика :)

6e76a6a848e86650.jpg

Link to comment
Share on other sites

Какви са условията от двете страни на линка ?

От някой град, към село ли хвърляш ?

Щото това ми прилича на силна зашуменост.

Link to comment
Share on other sites

Стрелям от малко градче към куличка извън населени места ... стара телевизионна кула насред нищото е

лошия сигнал е откъм страна на кулата

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

смени местата на грувитата и ще ти стане ясно от какво е

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

Ако няма друго оборудване там и ползваш антени + облъчватели "Пещера". Пробвай на 5800 Mhz.

Или завърти антените или бордовете, което ти е по-лесно :)

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

постни скрийн и от сигнала на регистрейшъна от другата страна , на тая картинка има много нисък шум , съмнява ме че едното груви ти е заминало , ама нали ти казвам размени им местата за да сме сигурни

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

Пускал ли си груве без антена? Докато го настройваш или за проба.

Link to comment
Share on other sites

Пускал ли си груве без антена? Докато го настройваш или за проба.

извинявай не разбрах въпроса ...... какво искаш да кажеш с това дали съм го пускал

Link to comment
Share on other sites

да работил е без товар / антена / докато съм влизал в него и/или докато му закача антената ... малки интервали от време

????

Link to comment
Share on other sites

Има вероятност да се е повредил. Както те посъветва колегата по-горе, размени им местата (може с облъчвателите) и ще ти стане ясно.

Настройките на мощноста пипани ли са? Остави ги по подразбиране ако си.

Също така пробвай при различни канали дали е същата ситуацията.

Не си уточнил работил ли е линка някога нормално.

Link to comment
Share on other sites

не откакто съм го монтирал си е с тези показатели по-добре не е ставал линк-а от самото начало работи така

Link to comment
Share on other sites

Ами според мене при тези условия (100см чиния), ако не е фокуса, облъчвателя, остава някой от грувето да е заминал(най-вертоятно). При мене на 28 км с 90 см ми дава -54дб/-56дб. С 60см ми дава -60дб/-66дб, при положение, че е на кула с около 10-на други антени. Смени направо грувето.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.