helco Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 (edited) Здравейте, Имам нужда от малко съдействие за решаване на един казус. Необходимо е да изградя конфигурация базирана на следната схема: DD-WRT - Internet - Domain - Mikrotik Прилагам графично топологията: DD-WRT v24-sp2 10/10/09 VPN - имам администраторски достъп Domain - конфигурирано прокси на порт 8080, за което имам User / Pass - нямам друг достъп Mikrotik 5.11 - имам администраторски достъп Как да се конфигурира Mikrotik за да може неговият PPTP Client да се свърже с PPTP Server базиран на DD-WRT? Трябва да се изпълнят и следните условия: - PPTP Client да ползва порт 443, защото само той е отворен - Mikrotik да бъде конфигуриран като Proxy Client на порт 8080 с User / Password Ако не е възможно да се конфигурира системата към DD-WRT, на негово място може да се използва друг Mikrotik 5.11, като той не е задължително да е PPTP Server, а може да се ползва друг протокол. Благодаря предварително !!! Edited March 9, 2012 by helco Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted March 9, 2012 Administrator Report Share Posted March 9, 2012 Ако е блокиран GRE протокола няма как да врътнеш работата на PPTP смени тунела с някоя алтернатива Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 helco Posted March 9, 2012 Author Report Share Posted March 9, 2012 Благодаря за отговора. Най-вероятно GRE не е блокиран. Предложения приемам всякакви. Каква алтернатива предлагаш? Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 OpenVPN/TCP и SSTP Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 helco Posted March 30, 2012 Author Report Share Posted March 30, 2012 (edited) Нека да направим нещата по-прости: Как да настроим Mikrotik или DD-WRT да са Proxy Client с User и Password, на своя WAN порт? Edited March 30, 2012 by helco Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 (edited) OpenVPN/TCP и SSTP Направи го с OpenVPN/TCP или SSTP. Не с PPTP. Защото PPTP-то има нужда от GRE което не виждам от къде ще премине в тази конфигурация. Още един вариянт - пусни си WiMAX там и им тегли една майна на проксито. Edited March 31, 2012 by NetworkPro Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 BODY Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Май наистина ще трябва да се ползва Open VPN, но и там си остава яката играчка да се разпише проксито с юзър и парола Ще пробваме пък като стане ще споделяме опит :) Нали за това са форумите ... да си помагаме Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 (edited) Да, помагане, ровичкане и занимавки, научаване на информация, връзка с колеги, обединяване защита на общи интереси, бизнес. С RouterOS-ът това във script дали няма да стане: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Fetch има за юзър и парола .. но все още няма https ? Edited December 31, 2012 by NetworkPro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
helco
Здравейте,
Имам нужда от малко съдействие за решаване на един казус.
Необходимо е да изградя конфигурация базирана на следната схема:
DD-WRT - Internet - Domain - Mikrotik
Прилагам графично топологията:
DD-WRT v24-sp2 10/10/09 VPN - имам администраторски достъп
Domain - конфигурирано прокси на порт 8080, за което имам User / Pass - нямам друг достъп
Mikrotik 5.11 - имам администраторски достъп
Как да се конфигурира Mikrotik за да може неговият PPTP Client да се свърже с PPTP Server базиран на DD-WRT?
Трябва да се изпълнят и следните условия:
- PPTP Client да ползва порт 443, защото само той е отворен
- Mikrotik да бъде конфигуриран като Proxy Client на порт 8080 с User / Password
Ако не е възможно да се конфигурира системата към DD-WRT, на негово място може да се използва друг Mikrotik 5.11,
като той не е задължително да е PPTP Server, а може да се ползва друг протокол.
Благодаря предварително !!!
Edited by helcoLink to comment
7 answers to this question
Recommended Posts