Jump to content

Recommended Posts

Posted

Търся човек разбиращ добре продуктите на Микротик за провеждане на обучение. По-специално ме интересува изграждане на VPN. От София съм но е възможно и да пътувам. Предпочитаните дни са събота и неделя, но в краен случай е възможно и други дни.

Моля, който е заинтересуван да отговори на имейл maxxx78@abv.bg,

Благодаря предварително.

• Administrator
Posted

Толкова ли ти е чужд английския, че да не можеш да проведеш самообучение?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Posted

кажи какво те интересува за ВПН за това са форумите :) да се учат хората

Posted

Здравейте,

Първо честита баба Марта на всички.

Английският не ми е чужд просто искам някой систематизирано и бързо да ми изясни някои въпроси свързани с настройката на някои устройства на Микротик.

Притиснат съм от времето, а трябва да взема решение дали с Микротик бих могъл да реша задачата, която имам.

Умишлено не уточнявам за каква задача става въпрос, защото проекта по който работя е конфиденциален и за това предпочитам в личен разговор да споделя тази информация.

Пожелавам хубав ден на всички.

Posted (edited)

Този който те обучава NDA ли ще го караш да подписва ::):lol:

Edited by pavlan
Posted

Ако и от двете страни са Микротици, можеш да направиш абсолютно всичко. Аз съм си спретнал една разстановка, при която суичовете в два офиса, са като вързани с парче кабел по между си. Това че дейността ви е с елементи на конфиденциалност, не пречи да питаш и да ти се обясни, щото VPN технологиите не са секретни, пък какво ще ти върви в тунелите си е твоя работа.

Posted

Начертай базисна схема и укажи началните изисквания (хардуер, скорости, потоци, закъснения и прочие) и ще ти отговорим дали може да стане, както каза колегата по-горе, няма нужда от конкретики (представляващи конфиденциалния момент). Много хора в този форум могат да ти свършат поставената задача, но момента с обикалянето из БГ мисля е излишен.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Posted

Аз може би подходих малко грешно с питането си.

Ще го формулирам по друг начин. Търся някой, който да ми проведе базов курс на обучение с продуктите на Микротик и по-специално рутър бордовете, като в частност се интересувам от VPN мрежи. Обучението ще бъде не повече от 2 дни по 4-5 часа. Държа да бъде човек имащ опит в създаването на VPN-и с Микротик.

Posted (edited)

Ако ти е удобно в Дружба 2, пиши на лични да се разберем. Имам няколко нови борда на разположение, както и няколко свързани в мрежи в няколко населени места и изпълняващи различни функции.

Edited by gbdesign
Posted

Аз може би подходих малко грешно с питането си.

Ще го формулирам по друг начин. Търся някой, който да ми проведе базов курс на обучение с продуктите на Микротик и по-специално рутър бордовете, като в частност се интересувам от VPN мрежи. Обучението ще бъде не повече от 2 дни по 4-5 часа. Държа да бъде човек имащ опит в създаването на VPN-и с Микротик.

Пак същото разбрахме :)

Един съвет ще ти дам - дай си малко зор и почети сам , защото някой като ти го изплюе наготово след 1 ден нищо няма да е останало.

И ще звъниш по телефона - "ама тва как беше ?" :)8)

Posted

Срещтнахме се и проекта на колегата е придвижен напред благодарение на MikroTik RouterBOARD и RouterOS.