Jump to content

ПРОГРАМАТОР PICKIT 2 - НОВА ВЕРСИЯ


karadev

Recommended Posts

http://karadev.net/k...lectronics.html

може да бъде предложен и за сглобяване самостоятелно по схема на използваните елементи, пакета включва програмиран процесор и всички необходими чаркове и букси който са в комплекта на схемата.

Програматорът PICKIT2 е мощно универсално средство за четене, програмиране и дебъгване на процесори на MICROCHIP. Устройството е изградено на базата на процесора PIC18F2550 и поддържа USB 2.0 стандарта.програматорът получава захранване директно от USB портът на компютъра и не е необходим допълнителен източник на захранване. програматорът работи под управлението на програмата на MICROCHIP Pickiti2 Programmer или MPLAB IDE.

Описаният програматор за PIC процесори представлява подобрена версия на оригиналният PICKIT2 на MICROCHIP. Схемното решение съдържа стандартната пълна схема на оригинала PICKIT2 и добавени 5допълнителни модула както следва :

1. модул за стабилизация на входното напрежение през USB порт, като отпада необходимостта от допълнително захранващо напрежение от адаптер и/или друг източник на 5 волта.

2. регулатор, филтриране и стабилизиране на изходното програмиращо напрежение за съответният процесор, като може да се изменя от 2,5 до 5 волта в зависимост от програмирания процесор, може да се използва и автоматичен режим.

3. добавен модул за увеличаване на обхвата на програмиращите напрежения за различните видове процесори поддържани от стандартният софтуер на програматора.

4. добавени EEPROM памети за серийно програмиране на процесори при предварително зададена програма в отдалечена от компютър среда.

5. добавен е 40 пинов ZIF цокъл, за удобство при серийно програмиране на всички видове процесори от стандартният DIL цокъл поддържани от програмата на PICKIT2.

post-580-0-86226900-1330434192_thumb.jpg

Редактирано от karadev
  • Харесай 1

www.karadev.net

печатни платки, електроника, компютри, мрежи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.