ефект Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Здравейте, незнам дали е това е правилния раздел ако не нека админа да премести темата. Имам ИП камера тп-линк TL-SC3130 с реален ип адрес. Имам домей и хостинг в бг хостинг фирма . Въпроса ми е как мога да си пусна реален стрийм на камерата в сайта без да се изискват потребителско име и парола. няма начин да няма начин Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielskiii Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 рестриим можеби от линукс-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted February 27, 2012 Administrator Report Share Posted February 27, 2012 не знам дали хостинг компанията ще ти даде иначе рестрйим с VLC , тествано с Едимакс камера , иначе варианта е да имаш отделен линукс сервер и от там да стриймиш, а в сайта да сложиш линк картинка която се кепчи примерно през 2 мин. п.с. забравих да спомена, че за да се гледа също трябва vlc Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbdesign Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Най правилният начин за видеострийм в сайт е през RTMP сървър. Можеш да ползваш и фрий такъв. Примерно ustream.tv. Въпроса е обаче как да вземеш видеото от камерата, че повечето имат някакъв недоклатен, затворен софтуер и излъчват в шашав кодек, за който е необходимо да качиш плъгин към Internet ExploDer... и въобще е голяма шитня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
byte Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Не пречи и просто да сложиш ActiveX контрола на камерата или примерно VLC-то, и да взема сорс директно от камерата. Така не ти трябва "специален" линукс сървър примерно. Проблема е, че ще натоварваш мрежата на камерата и процесора и, обикновенно такива камерки държат 4-5 човека при 640х480. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted February 28, 2012 Administrator Report Share Posted February 28, 2012 Решението е просто motionJpeg но освен хостинга трябва и стриим машина може да докараш 3 кадъра в секунда което е предостатъчно а самите кадри се обновяват с java скрипт Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
byte Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 на motionJpeg-а не му трябва javascript, за това е "motion" иначе щеше да си е просто jpeg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rous Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Аз пък ти предлагам корено различно решение от колегите по-горе. Трябва ти само JPG от камерата било то с user и pass или без, и хостинг поддържащ PHP. Освен всичко може да пишеш и чертаеш върху изображението каквото си искаш. Виж нещо което аз съм разработил live.sliven.net ако ти върши работа ми пиши на rosendb at rosendb dot net, ще ти помогна с информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ефект Posted June 14, 2012 Author Report Share Posted June 14, 2012 Аз пък ти предлагам корено различно решение от колегите по-горе. Трябва ти само JPG от камерата било то с user и pass или без, и хостинг поддържащ PHP. Освен всичко може да пишеш и чертаеш върху изображението каквото си искаш. Виж нещо което аз съм разработил live.sliven.net ако ти върши работа ми пиши на rosendb at rosendb dot net, ще ти помогна с информация. Харесва ми твоето предложение но как да го реализирам няма начин да няма начин Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefp Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 (edited) Харесва ми твоето предложение но как да го реализирам http://www.zoneminde...x.php/TP-LINK�� - по тоя начин пробвал ли си да "вземеш картинка" директно от камерата ? Ако все още стои въпросът де Edited June 21, 2012 by stefp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted June 22, 2012 Administrator Report Share Posted June 22, 2012 Рових се в един сайт и попаднах на това http://georgi.unixsol.org/programs/roline_ric-54_getpic.tar.gz може би с малко редакции може и с wget както под линукс така и под windows Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts