Jump to content

Recommended Posts

Posted

Здравейте. Наскоро пускахме един линк на 500 метра с две калифорнии от anteni.net. Ефирa беше много зашумен и връзката беше под всякаква критика на всички канали (802.11g), на някпои дори не се закачаше!!! Как бихте постъпили в такъв случай?

• Administrator
Posted

или на 802.11а  или минавай на екстра каналите

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Posted

или на 802.11а  или минавай на екстра каналите

Човека пита за 2,4 Ghz  1...1, пробвайте да смените поляризацията H/V ch 1-14 та дори и руската измишльотина на 45 градуса нито H нито V  не съм  пробвал може да стане .Успех!!!

ps:малко инфо

1844489517.PNG

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Posted

Благодаря :) Готино биха изглеждали кривнатите калифорнии  ;Dms2424USB.jpg

Posted

Пробвай на 14 ти канал аз досега във Варна не съм видял някой да го ползва освен мен!А за 45 те градуса работи но е по-трудна настройката :( С каква мощност работихте?

Posted

Благодаря  Готино биха изглеждали кривнатите калифорнии

А за 45 те градуса работи но е по-трудна настройката :( С каква мощност работихте?

Първо ето това е California (тази е една от първите ми 10г ги има оригинална е,каква радост беше да видиш нещо истинско)

593242289.JPG

показаното в по грния пост е варнески опит за имитация която работи по зле от оригинала факт(тествал съм).Кое му е трудното по насочването когато ги правиш 45 градусови ,рефлектора си остава  както при H или V завъташ облъчвтеля на 45 градуса и готово. Не става само с антени трябва и акъл remember !!!

PS:Ето и модната за 45 гадуса(само за идеята и за показно вижда се използвах тиксо, да се направи както трябва става за 30мин. при ваненската се пробиват 2 отвора ф6мм )

572684515.JPG

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

• Administrator
Posted

Здравейте. Наскоро пускахме един линк на 500 метра с две калифорнии от anteni.net. Ефирa беше много зашумен и връзката беше под всякаква критика на всички канали (802.11g), на някпои дори не се закачаше!!! Как бихте постъпили в такъв случай?

това как да се постъпи зависи от някои неща :) като пари и пак пари, но изхода е един силно насочени антени и плътен отражател. такива антени примерно като от булсат с един облъчвател на 2,4 :)

п.с. по добре това antena60.jpeg

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Posted

Ако не се лъжа рефлектора трябва да се завърти заедно с облъчвателя за по-добри резултати. Иначе мерси много за идеите.  :) :) :)

Варненските антени си имат предимствата, мисля че по-евтини са от другите?

Ако имаше пари там щеше да е с оптика  :P Но уви. За сега полчризацията е най-евтиното и бързо решение :)

Не мога да тествам обаче на същия обект, като се случи пак определно ще имам едно (две-три) на ум  ::)

P.S. В антени.нет Варна работят едни измъчени от живота студенти  ;D най-прецизните неща ги вършат собствениците.. Една антена ако е работела по-зле от 'оригинала' (но все пак в допустими граници според мен) то друга бройка може да работи по-добре... в зависимост от качеството на материалите (стъклотекстолит, силикон, припой...) и качеството на работа.

Ако дадена антена не ви работи смятам ще ви я сменят.

Posted

не е в антената проблема и дори и по мощни карти да ползваш резултата ще е същия със сигнала ще усилиш и шума.2,4 ката остана алтернатива само за селата и домашните съпунерки .

Posted

Според мен би трябвало и рефлектора да е завъртян на "калифирнията"

Posted

Според мен би трябвало и рефлектора да е завъртян на "калифирнията"

Върти ли се парабола и офсетка да се смени и ли настрои поляризацията , друг тук бе писал да са 'от плътен метал'.Помислете пък пишете но първо попрочетете тук там след това и практика и току виж се получило !!!

Posted

Само не ми е ясно що ми се караш.Ако е с рефлектор като на обикновена сателитка положението е съвсем друго спрямо калифорнията.Все пак калифорниите  не са с толкова правилна форма.NetworkPro какви са AP тата?

Posted

Само не ми е ясно що ми се караш.Ако е с рефлектор като на обикновена сателитка положението е съвсем друго спрямо калифорнията.Все пак калифорниите  не са с толкова правилна форма.NetworkPro какви са AP тата?

На калифорнията, заради формата на рефлектора, диаграмата във вертикална и хоризонтална плоскост не е с еднакъв ъгъл. Ако и завъртиш рефлектора, нищо друго няма да постигнеш, освен да кривнеш наклона на вертикалния и хоризонталния ъгъл на излъчване.

Колкото до това дали е "плътен метал" почти няма значение, защото решетката с просвет по-малък от 1/4 дължина на вълната се държи като плътен метал. Да не навлизаме по-дълбоко в теорията на интерференцията и дифракцията... Но резултатът е такъв. Може да се наблюдава разлика между плътен метал и тази решетка в рамките на 1 - 3 %, което на практика е нищо! Да не говорим, че и с доста от професионалните уреди трудно се хваща такава разлика.

http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

Posted

Аз имам предвит заради формата на рефлектора, а това за плътноста си прав!Просто се прави малко по-различна стоика или се монтира по наклон и се решава проблема.

Posted

Аз имам предвит заради формата на рефлектора, а това за плътноста си прав!Просто се прави малко по-различна стоика или се монтира по наклон и се решава проблема.

Който ме е разбрал - разбрал, който не е да седне да прочете данните на калифорнията, пък дано му светне относно наклона на рефлектора и какво е това хоризонтален и вертикален ъгъл на излъчване и какво става с тях като завъртиш рефлектора на която и да е антена, не само на калифорнията!  ;D  Аз влизам в спор за антени само с хора които що годе са в час с темата.  

Колегата vtbg59 явно е доста наясно и ще разбере за какво говоря.

Тъй като не съм специалист по нета, микротика и т.н. взимам думата само по това което наистина разбирам, а това са антените.

http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG