Semoff Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Гледам във форума на микротик (офицялния) препоръчват смяна на EoIP с VPLS Говоря за 802.11n P2P линкове. Предимствата били следните: The MPLS/VPLS approach has some advantages: VPLS tunnel is about 60% faster and less overhead than EoIP tunnel 802.11n speed is limited over WDS bridges, this method doesn't have such limitations Постановката е като тази в примера http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transparently_Bridge_two_Networks_using_MPLS Идеята ми е, някой има ли работещи такива линкове от повече поне 2 седмици и нагоре и да сподели как се държат като цяло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbdesign Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 (edited) И на мен ми е интересно. Също така предава ли Етернет адресите... че ме касаят тунели, през които свързаните римут, да са като вързани директно в суич в офиса. Със EoIP върху тунел и бриджнат локален интерфейс се получва и работи добре. Дори DHCP от сървъра в офиса си дава адреси на свързаните от другият край компютри. Edited February 19, 2012 by gbdesign Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Да, правете го. За nstreme и NV2 не е нужно - там има station-bridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 И на мен ми е интересно. Също така предава ли Етернет адресите... че ме касаят тунели, през които свързаните римут, да са като вързани директно в суич в офиса. Със EoIP върху тунел и бриджнат локален интерфейс се получва и работи добре. Дори DHCP от сървъра в офиса си дава адреси на свързаните от другият край компютри. Не само адресите ами и целия хардуерен Ethernet frame "предава" не случайно се казва pseudo-wire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts