Jump to content

Recommended Posts

Posted

Привет.

Предстои ми да изграда система за видео конферентни разговори и тъй като ще ми е за първи път бих искал да попитам запознатите как точно се изгражда подобна.

Каква техника ще ми бъде необходима, ИП телефони и с какво да се възпроизвежда видеото.

Posted

Тук например има малко зарибявки http://www.polycom.eu/products/index.html С какви размери екрани ще се работи и от какво разстояние, колко души ще се снимат във видеоразговорите?

Posted

Ами ще бъдат около 15 диши през повечето време. Не съм сигурен какъв ще бъде екрана, предполагам ще стане с проектор.

Posted

Ако търсиш решения на основата на Open source, имаш следния избор: OpenWengo, Ekiga.org и Openmeetings. Всяка от системите си има изисквания и особенности.

Преди години сме правили система на базата на Adobe Flash Server върху P4 2,8GHz и 2GB RAM за 4 човека в едновременно в зала (от 4 камери) и връзка 128kbps.

Posted

Първо ще трябва много точно да опишеш какви са изискванията, щото видеоконферентна връзка, можеш да направиш и със Скайп а можеш и с техника за една торба пари. Имам голям опит в областта, но без точни указания е безсмислено да се хвърлят идеи на посоки.