bozio Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Здравейте Мъча се от няколко дена с идей как да стане това : не ме устройва впн нито но.ип регистри из сайтове нещо просто един основен МТ с радиус менаджер и 3 отдалечени бордове кото трябва да ползват базата на радиусменаджера проблемът е че 2 от тях са зад АДСЛ и след рестарт на адсла си сменя ИП и няма достъп до базата не искам да отварям мрежи примерно/24 за БТК някакви идеи по някакъв друг идентификатор с парола ? поне паролата си е същата Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted February 14, 2012 Administrator Report Share Posted February 14, 2012 vpn от бордовете към основния 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bozio Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 (edited) в първия си пост писах че не ме устройва VPN нито регистрация в саитове noip ili dinamicip и темподобни трябва да има и друг по семпъл и прост начин. С VPN --- тествано става , но има проблем ако има филтър на портове нещо от сорта трябва да става но не ми увира шишарата как да стане conf radius-server host <nqkakav identifikator > key < nas_key> radius-server host <nqkakav identifikator > dyn-authorization exit Edited February 14, 2012 by bozio Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 port-knock script(s) https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Semoff Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Може да си платиш просто за бизнес абонамент със статично IP и да забравиш тея проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bozio
Здравейте
Мъча се от няколко дена с идей как да стане това :
не ме устройва впн нито но.ип регистри из сайтове нещо просто
един основен МТ с радиус менаджер и 3 отдалечени бордове кото трябва да ползват базата на радиусменаджера
проблемът е че 2 от тях са зад АДСЛ и след рестарт на адсла си сменя ИП и няма достъп до базата
не искам да отварям мрежи примерно/24 за БТК
някакви идеи по някакъв друг идентификатор с парола ? поне паролата си е същата
4 answers to this question
Recommended Posts