Jump to content
  • 0

проблем сериен порт при ZXDSL531B


Popi

Question

Здравейте,

От една седмица си играя с един zxdsl531B (на БТК :)) и се опитвам да му подкарам серийната конзола. Флашнах го според инструкциите тук с openwrt. Обаче при boot се получава съобщение 'turn off boot console early0' и до там. Openwrt работи но не мога да достигна до серийния порт. След префлашване с по стара версия (10.03.1 rc6) се получиха по добри резултати. По време на boot се получи съобщение от вида 'bcr63xx.uart0......irc=10.....'

и след това 'ttyS0 console enable, boot console disable" . С две думи конзолата я има и мога да манипулирам с нея. Обаче за съжаление тази версия след рестарт на рутера се изтрива.Така де иимиджа го няма. При използване на командата mtd fixtrx linux след рестарт на рутера се получава нещо като 'кернел паник-нотсинхро....'. та ако някой има някакви идеи как да изплозвам стабилната версия и в същото време да продължа да си ползвам конзолата ще бъда благодарен да сподели.

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Здравей Даниелскии :)

След флашването с по старата версия написах командата mtd fixtrx linux но се получи съобщение; 'trx magic not found' или нещо подобно. След това от downloads.openwrt.org изтеглих пакет mtd-17 мился че беше и го инсталирах, в резултат на което с по-горната команда фикснах , каквото трябваше да се фиксне. там изписа че има imagetag, CRC-ta сравнява и т.н. НО СЛЕД РЕСТАРТ CFE boot-ва но стига донякъде и пише 'kernel panic- not syncho.....".за съжаление не си записах логовете от днес и малко по памет. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.