Jump to content

Малко инфо и отзиви Quad WAN Load Balance Broadband Router TL-R488T


Avenzzi

Recommended Posts

Даташита с функциите кефи. Ако се чудиш дали да го купиш - провери дали можеш да го върнеш ако ти прави някакви проблеми от сорта - нестабилности, незасичане кога едната линия не баца, количество трафик което минава, докато теглят торенти маймуните сайтовете как се отварят и т.н.

Аз тия чудеса ги постигам със сложна конфигураиця на MikroTik, мен това ме е държало всъщност като наемен мрежов администратор -фрийлансър. Още преди латвийците да внедрят PCC - аз бях измислил конфигурация с която правех стабилен балансинг въпреки проблема с Linux кърнъла дето флъшва рутинг таблицата на 10 минути. Тогава официалните WiKi статии на латвийците не включваха моите доработки. И QoS-а сам си правя и скриптовете за проверки линиите дали работят както трябва. За всичко това съм взимал от 30лв до 300 евро на клиенти от вероятно всеки български град и курорт и всяка държава по света която можеш да си представиш. И много често проектите гълтат цялото ми време. Така че щом този продукт го рекламират че може някои от тия неща само с активиране на опции по Web интерфейса - може би си заслужава АКО РАБОТИ както се очаква. Някой беше се отвратил от машинка като тази но не мога да нямеря поста му.

Edited by NetworkPro
Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

това е офис решение в реални условия не разчитай на него особено за сумиране на трафик

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Аз съм работил с такова

http://www.peplink.com/

но не съм особено впечатлен от него, винаги е имало някакви проблеми, докато работеше, за това търся нещо с което да го заместя.

Link to comment
Share on other sites

Ако имаш малко познания с Микротик по-добре заложи на него, тези SOHO решения не са от най-добрите избори.

Един добър вариант е да вземеш един "умен" switch да наредиш на X порта отделни VLAN-и (на всеки порт по линия), зад switch-а микротик, който да направи балансиране с PCC на база VLAN-ите, като ти утеснеят портовете - вземаш по-голям switch и т.н.

Ето една подобна тема от форума:

Информация на английски: http://forum.mikroti...php?f=3&t=32255 и http://wiki.mikrotik...wiki/Manual:PCC

Edited by Networker

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Не ти трябва пълно дърво е тоя r488t, все нещо нему е наред все капризничи,някой от функциите не работят, както казват другите заложи на микротик

  • Like 1

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.