Jump to content
  • 0

Достъп до МТ след wifi рутер

bushybg

Question

Днес вкъщи си сложих rb750 след него имам рутер Netgear който ми пуска интернета безжично. Въпроса ми е какви конфигурации трябва да се направят, че да мога да достъпвам Микротика през безжичната мрежа?

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

ип адресите кой ги раздава микротика или Netgear

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

• 0

Днес вкъщи си сложих rb750 след него имам рутер Netgear който ми пуска интернета безжично. Въпроса ми е какви конфигурации трябва да се направят, че да мога да достъпвам Микротика през безжичната мрежа?

да напишеш ип адреса в Winbox или броузера... колко сложно може да е? Освен ако не си сложил 192.168.1.0/24 и на двете места естествено.

• 0

така най-лесно е спираш дхцп-то на Netgear-a, кабела който до сега е влизал в ван порта на рутера го слагаш в някои от лановете и си готов така рутирането ще се извършва от микротик а ти ще си се кефиш колко ти е стабилен уаерлеса, а за да имаш достъп и до менюто на Netgear-a , слагаш му някакъв статичен адрес от тези които микротика раздава и готово, не мога да си обясня защо масово хората си слагате рутер зад рутер и на двата рутера им работят дхцп- сърварите какъв е смисъла

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

• 0

анатоли прави се защото 750 няма вифи :) и аз съм така вкъщи защото ми изпадна 750Г и имах преди това рутери. от днес си поръчах и TL-WR740N и ще го ползвам за евтино Н - ап. така може да постигнеш по-високи скорости отколкото ако Нетгиъра му се налага да рутира и да има криптуране на WI-FI с парола и т.н. дори ако си пуснеш хотспот на 750-то вместо да слагаш парола на нетгиъра ще имаш по-висока скорост

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

да де това ми е идеята, аз съм по този начин и не мога да се оплача от кофти вифи, разтоварваш АП-то от рутиране, криптиране и т.н и то работи по стабилно, между другото и аз имах същия рутер префлашнах го с ddwrt и повече от 15мбита не искаше да прекара по вифи оставих си го на село и сега си работи там но повече от 15 мегабита по вифи не минава просто ти го казвам ако не ти се налага да правиш нещо по специфично с рутера не го префлашваи с ддврт. Преди префлаша спокойно си минаваха 50 мбита просто на такъв пакет съм във Варна предполагам че може и още но не сам се заигравал . .DD-WRT v24-sp2 (11/21/10) std това ми е фримуера на рутера той повече от 15 мбита по вифи не прекарва, опитах да го върна до оригиналния му фрим обаче ми даде грешка опитах с тфтп но и с него не стана и така си го командировах на село и съм доволен там 15 мбита ме устройват,просто го имай в предвид

Edited by Anatoli
  • Like 1