mxms Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Здравейте казуса ми е следният: На локален компютър във вътрешната мрежа (192.168.3.200) е инсталиран софтуер с база данни която трябва да може да се достъпва от всякъде в Интернет. За целта трябва да пренасочат портове 2638 и 49152. Когато се прати заявка към външният (реалният) ИП адрес на Рутер борда xxx.xxx.xxx.xxx:2638 и :49152 да отговаря локалният сервер (192.168.3.200) Рутерборда го достъпвам със ВинБокс. Пишете как мога да разбера схемата на пренасочването и как да го направя на Микротика. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheCrowBG Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 /ip firewall nat add chain=dstnat dst-address=x.x.x.x protocol=tcp dst-port=xxxx action=dst-nat to-addresses=192.168.x.x to-ports=xxxx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mxms Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 Благодаря за разяснението, беше ми от огромна полза. Запона малко по малко да ми се изяснява как стоят нещата като що е порт и как се пренасочва. Благодаря още веднъж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts