Jump to content

Микротик Мултипоинт линк скорост на половина защо ?

Gesha

Recommended Posts

Здравейте.

Става на въпрос за микротик рутер борд 433AH с 2 цм9-ки и една r52n като на едната цм9-ка служи за ап със секторна антена на 5 гхз/20 мхз лента r52n-ката също служи за ап на 5 гхз/20 мхз лента със панелна антена а от другата цм9-ка идва интернета.

На АП-тата има закачени по 10тина клиента, като до сега всяко от ап-тата караше трафик около 15 мбита към клиентите.

Сега стана така, че на цм9-ката със секторната антена трафика падна наполовина без никой да пипа нищо, а същевременно на другата антена която е за АП си минават пак 15тина мбита. Сигналите и CCQ-то са същите нямат промяна. Каналите ги въртях и няма промяна.

Колегата 11111 огледа, но не намери причина поради която да се случва това.

Моля помагайте.

Edited by Gesha
  • Like 1

Еми ти гледа ли кабели антени .. вода някъде... иначе както казва Миле малко си е кофти с тия 3 карти - много са на близо. Колегата им прави екранировки между тях и има известен ефект но все пак зависи какво очакваш от това процесорче.

Analog Audio™

Работеше си добре, добро CCQ, добро ниво на сигнала или поне не се е влошавало нивото на сигнала.

Може ли да е от намокряне при запазени тези параметри?

Интерференция :)

И мен ме мъчеше ма днес вече изчезна ::)

Е при мен не беше фатално де 20% орязване на трафика !

Edited by morfei

А защо не пробваш да смениш CM-9 с друга карта - не такава? При мене имаше подобен проблем - дистанция 30 км с две 9-ки и трафик макс 7-8 мбпс. Смених ги с R52Мh и сега съм до 120 мбпс. Само картите, без да променям нищо друго. Имам чувството, че тези карти (или партиди) не работят коректно. Смени с друг модел и пробвай.Не мисля че е от борда а и не би трябвало.

• Like 1