Jump to content
  • 0

Winbox след рутер!

Question

Posted

Колеги извинявам се поради друга съществуваща тема във форума, но след много ровичкане не само в този форум не успах да намеря работещото решение.

навсякаде описваните начини са чрез NAT и общо взето самия portforward.

Общо взето имам един микротик със НАТ маскиране който е и шейпър за всички клиенти, обаче имам до момента към 7 РБ след него и до момента единственият ми вариант е през телнет от сървъра.

лан1 е WAN интерфейса(със публичен адрес), а лан2 е към мрежата със клиентите и бордовете. Аз се опитах да направя

chain=dstnat dst-address=Wan address protocol=udp dst-port=8292 action=dst-nat to-addresses=192.168.***.2 to-ports=8292 настроил съм борда да чака конекция от уинбокс на този порт, но ми излиза скрийна по-долу.

Всякакви идеи са добре дошли.

Благодаря предварително и пак се извинявам за повтарящата тема!

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator
Posted

отворени ли са портовете за препращане

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
Posted

Колеги извинявам се поради друга съществуваща тема във форума, но след много ровичкане не само в този форум не успах да намеря работещото решение.

навсякаде описваните начини са чрез NAT и общо взето самия portforward.

Общо взето имам един микротик със НАТ маскиране който е и шейпър за всички клиенти, обаче имам до момента към 7 РБ след него и до момента единственият ми вариант е през телнет от сървъра.

лан1 е WAN интерфейса(със публичен адрес), а лан2 е към мрежата със клиентите и бордовете. Аз се опитах да направя

chain=dstnat dst-address=Wan address protocol=udp dst-port=8292 action=dst-nat to-addresses=192.168.***.2 to-ports=8292 настроил съм борда да чака конекция от уинбокс на този порт, но ми излиза скрийна по-долу.

Всякакви идеи са добре дошли.

Благодаря предварително и пак се извинявам за повтарящата тема!

Това е порта за Винбокс но все пак виж го в ip>services и след това се опитай да го пренасочиш но от устройството преди него на доставчика.

в микротика не ти трябва пренасочвания за да го достъпваш от вън.

Ако си бтк в модема натваш този порт 8292 на към айпито на микротика и си ти.

• 0
  • Administrator
Posted

В същност не е нужно да сменяш порта на крайната машина

нат може да прехвърли от 8292 на рутера с микротик към 8291 рутера зад микротик

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
Posted

В същност не е нужно да сменяш порта на крайната машина

нат може да прехвърли от 8292 на рутера с микротик към 8291 рутера зад микротик

Наясно съм с това и даже съм го опитвал и се получава същата грешка.

Не съм на БТК няма модеми и др. подобни.

Моята идея е да достъпвам въпросните бордове зад сървъра ми не от локалната ми мрежа. Трябват ми някакви насоки, че не съм много навътре, не се занимавам от години със МикротикОС.

• 0
Posted (edited)

Аз ти достъпвам борда с това айпи 77.77.16.34.

Значи като пишеш аипито пиши само него не и порта, според мен ти пишеш и порта 8292>вътре в винбокса се пише само 77.77.16.34 и си в джаза.

Edited by syscom
  • 0
Posted

chain=dstnat dst-address=Wan address protocol=udp dst-port=8292 action=dst-nat to-addresses=192.168.***.2 to-ports=8292

Що си мисля че беше TCP ?

• 0
Posted

Аз ти достъпвам борда с това айпи 77.77.16.34.

Значи като пишеш аипито пиши само него не и порта, според мен ти пишеш и порта 8292>вътре в винбокса се пише само 77.77.16.34 и си в джаза.

Този адрес е на компютър с микротик и него си го достъпвам отвсякаде без проблем. Аз незнам как уинбокс ще разбере, че искам да търся друг порт без да му кажа кой и като този за сървъра трябва да си остане не е вариант. Има го варианта да си искам още адреси и да ги раздам из бордовете, но според мен си е чиста загуба на ресурс.....

chain=dstnat dst-address=Wan address protocol=udp dst-port=8292 action=dst-nat to-addresses=192.168.***.2 to-ports=8292

Що си мисля че беше TCP ?

когато е на TCP ми дава no response.

Колеги ако не ви е проблем кажете вие как ги правите тези маневри.