Jump to content

Recommended Posts

Posted

Разполагам с TV антена на "НЕТА" с параболична чиния и искам да попитам дали някой не я е модвал за интернет?

Има ли възможност да се ползвам както е цялата зглобена или да сваля чинията и да сложа една консерва пред нея и да я фокусирам?

Имам такъв вариант не с консерва ами с тръба от печката за дърва (кюнец по селски ^-^) и върши що годе неква работа.

Последно време доста се запалих по направи си сам. ::)

Ясно ми е че електрониката на антената няма да може да се ползва,всички кабели и връзки ще ги подменя изцяло като махна стоманените истории с които се захваща кабела и ще запоя новия кабел директно в/ху платките.Задната част на антената мисля да я исползвам за илъчвател.Дал съм снимки на антената.

DSC_1155.jpg DSC_1156.jpg DSC_1162.jpg DSC_1163.jpg DSC_1164.jpg

Posted

Интересно. И тук на терасата има един скелет който може да се спаси.

• Administrator
Posted

YAGI антена не се прави толкова лесно

http://www.ab9il.net/wlan-projects/wifi6.html

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Posted

Защо не си вземеш една Булсаткомска антена за 40 кинта и да получиш +10dbm ?

Posted

Защото идеята ми е да го направя с подръчни материали.

Posted
;D ;D ;D Ако искаш да си направиш виртуална чикия .... вече е друг въпрос. ;D ;D ;D
Posted

много интересен проект , ако ще е да си "хващаш" нет от близката свободна мрежа, запази си само чинията сметни си фокуса долу горе къде се пада, иди до близкия магазин и си купи usb wifi за има няма 20 кинта ,ако искаш да си правиш антена тип яги не си заслужава нервите и смятането на фона на цената и в магазина http://joromag.com/index.php?main_page=product_info&cPath=10_18&products_id=68 ,а ако все пак ти се занимава горе са ти дали линк, аз мога само да ти пожелая успех ::)

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

• 2 weeks later...
Posted

Ок.Реших да исползвам само чинията и да скалъпя нещо от нея с подръчни материали.

Фокусното растояние на облъчвателя е 24,04см.

Имам няколко въпроса.

Трява ли медния проводник на облъчвателя да отзад на облъчвателя?Ще намали ли потенциала му ако го покрия както е показано на снимката?

Задължителна ли е рамото,което държи облъчвателя да е метален или може да е пластмаса,както е в моя случай(водопроводни тръбички дебелостенни)?

Имам възможност за малка корекция па вертикарта и хоризонтала и доста по дължина.

Самия облъчвател е алуминиево тяло от кондензатор.Има ли формула за изчисляване на размера на облъчвателя,че аз нещо не успявам да намеря?

Обмислям друг вариант за захващане,като на булсата.

DSC_1183.jpg DSC_1184.jpg DSC_1185.jpg DSC_1186.jpg

Posted

Ок.Реших да исползвам само чинията и да скалъпя нещо от нея с подръчни материали.

Фокусното растояние на облъчвателя е 24,04см.

Имам няколко въпроса.

Трява ли медния проводник на облъчвателя да отзад на облъчвателя?Ще намали ли потенциала му ако го покрия както е показано на снимката?

Задължителна ли е рамото,което държи облъчвателя да е метален или може да е пластмаса,както е в моя случай(водопроводни тръбички дебелостенни)?

Имам възможност за малка корекция па вертикарта и хоризонтала и доста по дължина.

Самия облъчвател е алуминиево тяло от кондензатор.Има ли формула за изчисляване на размера на облъчвателя,че аз нещо не успявам да намеря?

Обмислям друг вариант за захващане,като на булсата.

DSC_1183.jpg DSC_1184.jpg DSC_1185.jpg DSC_1186.jpg

Това определено не е облъчвател. Виж тук http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html как изглежда и как се прави и как се насочва към чинията.

http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

• Administrator
Posted

ти остави облъчвателя ама и насочването е объркал.....голяма глупост

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Posted

Здравей , гледам че си ползвал схема на кантена. Както е казал колегата

Велин

Наистина голяма глупост , първо си объркал всичко ,отави колови пръти и друго и малко помисли и почети .И тогава ако видиш затуднения ще ти обясним. Забравил си да напищещ диаметъра на чинията ????? което ти е от важност.И от там нататък всичко ти е грешно.

• 4 weeks later...
Posted

Няма да стане с тази антена! Не си губи времето за глупости, както се казва без нищо нещо не става. вземи една антена от Булсат 19лв. е.

• 3 weeks later...
Posted

Колега я обесни малко по подробна с тази Булсаткомска чиния как става работата,че има една се мята в двора.

• 3 weeks later...
Posted

Интересна работа ама без грам знания

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,