computer Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Привет колеги, в най-общи линии търся устройство, което да е ethernet рутер с вграден суич, където всички портове да са повече или равни на 8. Тънкия момент е че ми трябва в корпус 1U или но да не е 19' широко, примерно като на размер Tp-Link TL-SG3109. За операционна система може да е каквото и да е линукс, фрибсд, микротик - т.е. може и да е някакво микро-атх с екстри и подходящ корпус Ресурсите му трябва да са достатъчни като памет и цпу да държи 1 bgp4 full view + рутинг/суичинг до 100 мбит Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetworkPro Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 RB493G и кутията гледам размерите са ги писали "230" в чертежа на кутията http://routerboard.com/CA493 но острани се включва първи LAN порт и захранване а от другата страна - антени ако ще редиш радио карти. Мен ме кефи доста. Ще влезе ли там за където го гласиш? 1 https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
computer Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 пряко попадение, мерси NetworkPro гледам и цената му е повече от култтурна 250лв за борда + 30лв кутията, направо без пари Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted November 24, 2011 Administrator Report Share Posted November 24, 2011 3Com 3CDSG8 като + за модела е оптиката НР варианта се казва 1900-8G (JD865A) 8 Port Switch (8 x RJ-45 10/100/1000Base-T (1 Total) SFP (mini-GBIC) Shared) HP V1810-8G Switch (8х 10/100/1000 (1РоЕ порт)) HP 1700-8 Switch (7х 10/100 1х 10/100/1000) цента е подобна линк Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
computer Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 3Com 3CDSG8 ми се струва че е само суич Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted November 24, 2011 Administrator Report Share Posted November 24, 2011 имам 3 такива 3Com 3CDSG8 имат си всичко WEB SNMP Vlan Trunk IGMP RSTP QoS 802.1X и място за оптика Грешката е моя Не видях че трябва да е и Рутер тогава това Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
computer Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 благодаря за скриншота, но 3Com 3CDSG8 пак си остава един управляем суич Търся нещо с L3 функции + BGP4 т.е. рутер Link to comment Share on other sites More sharing options...
computer Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 Този CAR-2000-3601 изглежда супер, но не го намирам в БГ, а в нета не намирам цена, така че ми се струва че едва ли ще бъде под цената на рутер борда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted November 24, 2011 Administrator Report Share Posted November 24, 2011 тя цената ясна но призводителността Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetworkPro Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 (edited) RB493G би трябвало да е достатъчен за една BGP сесия (пълна таблица) и да рутира трафика. Ако искаш Bandwidth Management и Firewall (да товариш процесора с разни правила) - процесора няма да е достатъчен. След месеци ще излиза RB2xxx което е по-малко от 1U на ширина доколкото знам. За момента най-добрия ти избор е http://routerboard.com/RB1100AH като въпроса ми е какъв е по-точно проблема с мястото ?! Edited November 25, 2011 by NetworkPro https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
computer Posted November 25, 2011 Author Report Share Posted November 25, 2011 проблема с размера е че ако е голямо ще бъда таксуван допълнително за 1U място, а наистина няма нужда за момента. Като ресурс едва ли ще пускам фулл вию, по-скоро ще се ползва дефоулт + няколко сесии специфични префикси, но наистина няма да е лошо ако се наложи да може да поеме и всички префикси така или иначе трафика ще е под 100 мбит рутинг, така че изглежда ок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts