Jump to content

Alix2c2 - максимален трансфер на данни?

Lacho

Recommended Posts

Колеги здравейте отново. Ползва ли някой от вас аликса ? Колко мислите максимално, че може да прекара с wireless и в какъв режим? Сега тествам един линк със особенно перфектни нива на сигнала под -50 и не съм особенно очарован, но може би нещо пропускам в настройките.

Благодаря предварително

• Administrator

тук бях писал аликс 2ц2 със 686x мини PCI, този тест го правих като двете радиа бяха пред мен с по едно парче тинол за антенки , сега са сложени на едно трасе но май не бях правил тестове там

alix.GIF

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

За мен горепосочения Alix2c2 е перфектен боард защото:

1. Дава възможност да сложиш каквато си искаш версия на микротик (даже и кракната :). Може да инсталираш и други операционни системи. На новите Routerboards може да се качи само RouterOS 3.X.

2. Производителност - по-добра от Routerboards в този ценови клас. При BW test по лана Alix-a се натоварва до 80% CPU load  и прекарва 90 МБ/с, докато RB333 се натоварва до 100% и прекарва 40 МБ/с.

Тези неща ги казвам от личен опит. Имам аксес пойнти с Alix, RB532 и RB333  и мога да кажа, че най-добре се справя Alix боарда

За мен горепосочения Alix2c2 е перфектен боард защото:

1. Дава възможност да сложиш каквато си искаш версия на микротик (даже и кракната :). Може да инсталираш и други операционни системи. На новите Routerboards може да се качи само RouterOS 3.X.

2. Производителност - по-добра от Routerboards в този ценови клас. При BW test по лана Alix-a се натоварва до 80% CPU load  и прекарва 90 МБ/с, докато RB333 се натоварва до 100% и прекарва 40 МБ/с.

Тези неща ги казвам от личен опит. Имам аксес пойнти с Alix, RB532 и RB333  и мога да кажа, че най-добре се справя Alix боарда

Нямам такъв борд но по спецификация CPU-то е доста силно LX800 CPU.

Може ли да кажеш тези 90Мбит как си ги получил /растояние, сигнал, антени, mPCI модули, микротик вересия, режим/

Колеги здравейте отново. Ползва ли някой от вас аликса ? Колко мислите максимално, че може да прекара с wireless и в какъв режим? Сега тествам един линк със особенно перфектни нива на сигнала под -50 и не съм особенно очарован, но може би нещо пропускам в настройките.

Благодаря предварително

Теста за производителност съм го правил по ЛАН.

Намали си мощността на картите - сигнала е много силен

Какви са ти настройките ?

Как си ги тествал?

По принцип се тества:

PC_server - Alix ~~~ Alix - PC_client

Ако тестваш от Аликс до Аликс, товариш много процесора със самият тест.

Ако сигнала ти е -50 при перфектен шум (никакъв) - то ти сам си зашумяваш канала. При никакъв шум препоръчвам -60 за макс performance.

Как е нагласен nstream-a ?

90 mbit-a се правят спокойно с аликса с бондинг на две антени.

Най новото ми постижение е 60 и отгоре понякога мегабита на тест със една карта ! :) За сега съм доволен но продължавам да настройвам да видим дали ще могат и повече !

• Administrator

как ди правиш тези мегабити с колко пакета в секунда са , за безжичен тест ли става дума и на какво растояние с какви карти? дай тестовата :) постановка де

Какви са ти настройките ?

Как си ги тествал?

По принцип се тества:

PC_server - Alix ~~~ Alix - PC_client

Ако тестваш от Аликс до Аликс, товариш много процесора със самият тест.

Ако сигнала ти е -50 при перфектен шум (никакъв) - то ти сам си зашумяваш канала. При никакъв шум препоръчвам -60 за макс performance.

Как е нагласен nstream-a ?

90 mbit-a се правят спокойно с аликса с бондинг на две антени.

Това, колко се зашумява самата антена как може да се разбере? И как би трябва да се настройват? На какво трябва да се обърне внимание?

Това е скрийн от един мой линк на 11 км с 2 офсетки 60см. Ап то е компот п2 на 400, а клиента е РБ333. AP Bridge - Station WDS режим работят.

АП

testiw3.th.jpg

Клиент

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

• 1 month later...
  • Administrator

бондинг нстрийм с 2 хр5 на Аликс2ц2 .. теста е на около 3 метра растояние едно от друго