id Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 (edited) Здравейте , искам да задам ограничение за Международния трафик за всеки потребител /10 mbit/s/. Маркирал съм всички бг мрежи , но не искам да задавам правило в Queues за всеки потребител по отделно , защото ще ми натовари много процесора. В момента за всеки потребител има отделно правило за "общо" ограничение , което е динамично. Задава го радиус сървъра. Моля ако някъде има обяснено нещо подобно да ме опътите . Благодаря предварително! Поздрави! Edited November 15, 2011 by id Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tsunami Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Първото което ми идва наум е PCQ queues. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted November 15, 2011 Administrator Report Share Posted November 15, 2011 Queue tree + маркиране Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 id Posted November 15, 2011 Author Report Share Posted November 15, 2011 (edited) да де , но ме притеснява ,че в Queue tree в packet mark мога да сложа или "клиентите" или "мрежите" , а на мен ми трябва да сложа и двете . нещо не може да ми се изясни Edited November 15, 2011 by id Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted November 16, 2011 Administrator Report Share Posted November 16, 2011 че кой те спира да ги сложиш на различни маркировки http://wiki.mikrotik...ue_tree_shaping ето и упътването на Самуил (samyil) http://itservice-bg.net/?p=1184 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
id
Здравейте ,
искам да задам ограничение за Международния трафик за всеки потребител /10 mbit/s/.
Маркирал съм всички бг мрежи , но не искам да задавам правило в Queues за всеки потребител по отделно , защото ще ми натовари много процесора.
В момента за всеки потребител има отделно правило за "общо" ограничение , което е динамично. Задава го радиус сървъра.
Моля ако някъде има обяснено нещо подобно да ме опътите .
Благодаря предварително!
Поздрави!
Edited by idLink to comment
4 answers to this question
Recommended Posts