peterol Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 здравейте на всички съфоромници .Нужен ми е съвет относно разширяването на вифи мрежата ми.имам изградена вифи мрежа с един микротик с три карти и сектори.клиентите естествено са закачени с някакви апета.но сградите в селото ни варират от 1 до 6 етажа и в някои места се получават дупки -сигнала липсва.по тази причина искам да поставя на няколко места репиитери - микротик в режим бридж .та въпроса ми е дали да пусна сигнала до тези микротици на 5гх или на 2.4 гх.wlan 1 -client na 5ghz -wlan2 -AP на 2.4. при сканиране на ефира изскачат около 20 тина мрежи на 2.4.разтоянието от главното АР до репитрерите ще е около 600 -800 метра Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted July 29, 2008 Administrator Report Share Posted July 29, 2008 5ghz служебен линк а към клиентите 2.4 aко не целиш 100% покритие или WDS ако целиш максимално покритие Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
peterol Posted July 29, 2008 Author Report Share Posted July 29, 2008 а каква ще ми е загубата на скорост във wds и какви антени да използвам за максимална стабилност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted July 29, 2008 Administrator Report Share Posted July 29, 2008 омни или секторни според зависи Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts