Jump to content

Recommended Posts

Posted

Искам да изградя безжична мрежа в една 12 етажна сграда (сградата е от тухли)

Като искам да попитам какви карти и антени да ползвам, как и къде да ги разположа тъка че да има покритие в цялата сграда.

На схемата е нарисувано как езглежда един етаж

snap1eo3.jpg

• Administrator
Posted

стай стай ... :) хехе мислех че е стаИ

като за начало може да си направиш една пробичка с един РБ133 примерно и R52H, за да придобиеш представа колко тънко може да минеш, друг е въпроса със скороста която търсиш сигурност и т.н.

във форума има хора които срещу подходящо заплащане може и да ти свършат работа :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Posted

Да за стай-те приемам забележката.

Но мисля, че форума е за да споделяме знания и опит и за това просто потам за съвет иначе като рутар ще ползвам някоя P3 или P4 за скорост някъде около 2-3 mbps на клиент min 30 клиента. Като и най много се чудя как да се облъчи сградата примарно с някоя пач антена от последния етаж, нещо тъкова ми се върти в главата и да ползвам примарно радиота около 600 mW

Posted

За мен оптималният вариант е да изнесеш секторни антени извън сградата. Така с две секторни ще можеш да покриеш примерно цяла страна от 12 етажната сграда. Така с максимум 8 антени ще имаш 90% покритие. Правил съм го, само че за 4 етажна сграда, където ползвам само една антена за една стена. Пробвай само с една антена - може да има покритие от 1 до 12 етаж.

Posted

Допълнение към предишният ми пост. Ако поставиш антените под 45 градуса към сградата (срещу ъглите) ще покриеш по две страни от сградата.

Posted

А някакъв вариант за облъчване на сградата отвътре

Posted

Вземи Nanostation2.

Подреди ги така:

1 етаж: в единия край

3 етаж: на срещуположния край.

и ....

малки са симпатични и лесно се поставят.

даже може да ги пуснеш в режим AP-bridge WDS, за да не пускаш кабели между устройствата.

Posted

Да за стай-те приемам забележката.

Но мисля, че форума е за да споделяме знания и опит и за това просто потам за съвет иначе като рутар ще ползвам някоя P3 или P4 за скорост някъде около 2-3 mbps на клиент min 30 клиента. Като и най много се чудя как да се облъчи сградата примарно с някоя пач антена от последния етаж, нещо тъкова ми се върти в главата и да ползвам примарно радиота около 600 mW

Здравеите,хубаво ти с 600mW а 'пациентите' с 30-50 mW и става тука има тука няма кабел е най доброто и най надеждното в случая а и е лесно за изпълнение.Радсиото си е добро но не и за такъв случаи , защото не обичам да си създавам проблеми защо тука има а на другия край на стаята няма или е слабо(диканектва лаги)не може да искаш от клиентите ти да стават пелингатори и да бележат къде може да се работи.Не ме разбирай грешно и с радия ще стане щом е за идеята става най евтиния вариант е с NS но не е най надежното и най доброто за случая(стига да има пари в достатъчно количество :) ) Успех

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !