Jump to content

Точка за достъп


netuno

Recommended Posts

Търся точка за достъп(AP), което да има добро съотношение цена/обхват.

Цел-изграждане на малка мрежа с 2 точки за достъп...Търси се цена на 2-те устройства+окабеляване да не превишават 200лв и се чудя за оптималното решение за сумата, понеже бях ангажиран да измисля нещо евтино и работещо. Разстояние-около 300метра(реално около 240, но искам да се празапася до колкото е възможно за тези пари)

Edited by netuno
Link to comment
Share on other sites

Каква роля ще играят поясни. На каква цистота ще е 2.4 - 5 гхз има ли други (ап–та) антени наоколо пряка видимост .

468x60_free.jpg

Link to comment
Share on other sites

2,4Ghz по мой замисъл, няма голяма пряка видимост благодарение на дървета. Целта е прехвърляне на безжичен интернет. Като цяло, в момента честотата не е много населена в района, има 5-6 устройства, повечето от които домашни безжични рутери с неголям обхват. Устройствата ще бъдат монтирани на покривите.

Edited by netuno
Link to comment
Share on other sites

Те са достатъчни да ти скъсат нервите някои собственик на такъв да почне да си играе с канали и мощност ,не си уточнил какви скорости искаш да мъкнат ,то става и със обикновени АП-та с dd-wrt или open-wrt има и едни tp-link -ове с вградени антени 12дб едно 10-15 мегабита стабилни ще примъкнат, но пак е много относително но пък и растоянието не е голямо към, 75лв са tp-link-овете ако е за п2п това е най-евтиния вариант, другите варианти тръгват от тук нагоре , пигтеили ,антени и т.н

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Link to comment
Share on other sites

...

И аз си мислех за TPLink-овете...

А и честно казано, преценям че потребителите в района няма да могат да си играят с мощности, понеже рутерите са евтинячета, все TPLink и подобни, а и на тях са им поставяни от фирма, т.е самите те дори в менюто едва ли знаят как да влязат...А може би решение с по-голяма антена ще свърши по-добра работа?

Link to comment
Share on other sites

На теб ти стига само едната антена да е по-силна но с 12Дб вградени антени за тези 300 метра не ти трябва повече и ще успееш да се вместиш в онези 200 лв( едва ли ще ти трябват повече от 50м утп кабел който на дребно мисля, че е по 40 ст.)

Link to comment
Share on other sites

Ами тогава не остава нищо друго, освен да благодаря за съвета :) Изглежда ще става, както го мислех, с TP-LINK TL-WA5210G, но все пак реших да попитам...От 2-ро мнение глава не боли...

Edited by netuno
Link to comment
Share on other sites

Имай на впредвид и видимоста викаш има дървета да не на пролет да се чудиш защо сигнала пада или няма нет . Гледай максимално да има пряка видимост

468x60_free.jpg

Link to comment
Share on other sites

Изключително наясно съм с това, че дърветата може да се окажат пречка :) Благодаря все пак

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.