Jump to content

Rocket M2 кофти настройки, или проблемно АП?

dabadaba

Recommended Posts

Здравейте,

От няколко дена се появиха странни проблеми между един рокет и две ап. Рокета е нещо като главна точка, към която да се завързват устройства в режим клиент и вдс. Ограничен е с праг на закачане към него на -80 и такива с по-слаб сигнал нямат никакъв шанс да се закачат, независимо дали е лаптоп или ап (тествано - работи)

Засега има закачен един наностейшън като ап-вдс, а останалите устройства са клиент.

Нямаше да ме е яд толкова, ако едното устройство с най-добър сигнал не беше моето вкъщи.

post-603-0-01712300-1320134983_thumb.png

А това са настройките на ап-то, като тук съм пробвал всички възможни режими...

post-603-0-77908400-1320135596_thumb.png

Как да накарам рокета да праща на тези две ап както праща и на останалите? Защо отделя само тези двете с такава скорост?

Edited by dabadaba

Какви разлики може да има между тия с MAC адрес 004F62 дето се закачат на по-ниска скорост и тия дето са с по-висока?

Как стоят нещата с трафика който минава? Ако има трафик дали няма да се вдигнат скоростите?

Поздрави.

Няма разлики, освен в разстоянията - 600 метра до километър. Антените са едни и същи, пробвал съм и с еднакви настройка на проблемните, както тези дето вървят на макс - няма промяна.

А за трафика, точно там е проблема - не пуска повече от 3 МБ. Всъщност, точно толкова е и огранечението на клиентите, така, че за тях няма значение този проблем, ама пък защо всичко да не може да върви на макс!

Допреди седмица си вървеше, нищо не съм променял, а се сбръчка. Вярно, тока спира няколко пъти, но всички настройки си стоят както съм ги задал.

Ако засегнатите усройства теглят със същата скорост като не-засегнатите и тя е 3 мегабайта в секунда смятам че всичко е ОК. Но едва ли имаш предвид три мегабайта, по-скоро три мегабита?

Можеш ли да опиташ да размениш две от тия устройсва да видим дали ниската скорост е от самото устройство или от разстояниет и ефира?

Вече съм опитвал и размяна, но не мисля, че е от устройствата, по-скоро рокета прави някакви спънки, защото съм опитвал и с наностейшън на мястото на рокета. Тогава всичко си върви на макс с всички устройства, ама пък нали съм взел този рокет за подмяна на наностейшъна, пък и уж е по-добро устройства и с оригинална антена за двеста и кусур лева, да покрива 120 градуса ъгъл и да се справя без да се задъхва като някой си закачи торенти.

За скоростта, прав си - три мегабита, ама защо само толкова да може, като пакета е 30 Мб.

Ефира си е прилично зашумен, не виждам да има нови устройства наоколо. Опитах и с ресетване по дефолт на устройствата. все същото...

post-603-0-37041200-1320165057_thumb.png

Проблема се оправи.

Ходих до кулата с намерение да ресетна рокета и да го настроя наново, но си останах само с намерението.

Оказа се, че кабелчетата към антената и рокета са кръстосани. Презавих ги без да се кръстосват с максимално разстояние едно от друго и всичко си дойде на място.

Май знам кой ги е кръстосал така, но това не е по темата :)

Edited by dabadaba

Едното е с ето тази антена http://www.anteni.ne...s/ms2410_62.pdf и 15 метра коаксиален кабел, но работи без значение поляризацията. Закачва се на до 20 Мв реално като се направи тест. Това е максимума който съм постигнал с тези устройства. От замунда дърпа торенти на макс - 3 ГБ за около 25 минути.

Останалите са с такива http://www.anteni.ne...es/ms2424m2.pdf с хоризонтална поляризация.