Guest Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 (edited) След като наскоро VIVACOM обяви, че 3G мрежата на оператора е с най-голямото покритие в страната, "М-Тел" реши да докаже, че неговата осигурява най-добри скорости на трансфер. За тази цел компанията се обърна към услугите на независимата германска компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK. През юни и юли тя е провела серия от тестове в пет големи български града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе. Това са местата, в които 3G мрежата на телекома поддържа скорост на изтегляне на данни до 42 мегабита в секунда. Тестове на скоростта при изтегляне и изпращане на информация са извършени с най-новата версия на системата за измерване SwissQual Diversity, три USB модема Huawei K4605 и специално създаден сървър с две 1Gb линии към BIX (Bulgarian Internet eXchange) и са правени както статично, така и при движение с автомобил. Резултатите, които посочват "М-Тел" като оператора с най-бързата 3G мрежа в страната, са базирани на повече от 2500 изпращания и изтегляния на файл през мобилната мрежа за фиксиран период от 60 секунди. В подробния доклад на NET CHECK се казва: "Ясно установено е, че "Мобилтел" притежава най-висока ефективност на FTP предаване и приемане на данни както по средни резултати, така и по максимална пропускателна способност. При около 50% по-висока средна скорост при приемане на данни и около 70% по-висока средна скорост при предаване на данни в сравнение със следващата по скорост мрежа е очевидно, че съществува ясно изразена дистанция между "Мобилтел" и останалите два оператора". Днес представител на NET CHECK връчи на телекома сертификат за "Най-бърза 3G мрежа в България". 3G мрежата на "М-Тел" поддържа най-високата досега в България скорост до 42 мегабита в секунда, която може да се ползва в пет от големите градове в страната - София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе. В още 540 населени места 3G мрежата на компанията поддържа скорост до 21 Mbps, като се планира до края на годината тя да е достъпна на цялата територия на страната. В други 520 населени места с население от над 1 милион и 800 хиляди души клиентите на оператора вече имат достъп до скорост 14.4 мегабита в секунда. Edited October 31, 2011 by NetworkPro
master Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Голяма реклама Аз лично не съм на това мнение, като цяло може в града да имат по-добро покритие макар, че мтел във Варна си е доста куцо за разговори да не говорим за друго. Та защо не ги изпънат из поляните извън големите градове? Мен какво ме топли в града ? Някак ми се струва, че като цяло покритието на Vivacom е доста по добро ( не, че ги ползвам вече просто такива наблюдения съм останал ). Analog Audio™
mitqnx Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Голяма реклама Аз лично не съм на това мнение, като цяло може в града да имат по-добро покритие макар, че мтел във Варна си е доста куцо за разговори да не говорим за друго. Та защо не ги изпънат из поляните извън големите градове? Мен какво ме топли в града ? Някак ми се струва, че като цяло покритието на Vivacom е доста по добро ( не, че ги ползвам вече просто такива наблюдения съм останал ). Има резон в това дето казваш , на ливадата и на реката как ще бъде . По големите градове нещата са направени отдавна . За градовете хич не мога да се съглася със теб , при положение че, пролетта само в София вдигнах с екипите които ръководех близо 70 базови станции на М-тел с оптика до покрива ,по другите градове знам кои е работил , така че Vivacom ще имат да вземат .2/3 от BS на Vivacom все още се крепят на линкове. Ще видим какво ще стане като се понатоварят , е тогава ще цъфне истината , но дотогава операторите ще са наблегнали на вътрешния пренос . Не знам какво става с Глобул , за тях каквото съм видял направено ,като изпълнение е отлично , но и при тях разбира се не е навсякъде , имат доста BS на линкове .
master Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Не споря, просто изказвам мнение. За глобъл не съм заглеждал как си изграждат нещата, но съм им клиент от деня в който ги има тук и ако не започнат да си правят та*ак с клиентите едвали ще ги сменя. А мтел може да имат по добра мрежа но хората не им вярват вече пък доверието по трудно се гради. Analog Audio™
master Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 Не споря, просто изказвам мнение. За глобъл не съм заглеждал как си изграждат нещата, но съм им клиент от деня в който ги има тук и ако не започнат да си правят та*ак с клиентите едвали ще ги сменя. А мтел може да имат по добра мрежа но хората не им вярват вече пък доверието по трудно се гради. Analog Audio™
semestara Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 От тез милиони мегабити искам само 1 да мога да си влизам по мрежите повече не искам ама и него го няма никъде - :-[ :-[ нито мтел нито глобул нито виваком ужас. :-[
pavlan Posted October 31, 2011 Report Posted October 31, 2011 (edited) Е нали 100 пъти се каза че Vivacom имат по-добро покритие заради UMTSa на 900Mhz През телефон-а съм стигал до 5.2Mbit реални с на Mtel HSDPA–то Edited October 31, 2011 by pavlan
Administrator 111111 Posted September 4, 2014 Administrator Report Posted September 4, 2014 Дали са се променили нещата след толкова време Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ
master Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 (edited) Определено да, глобъл в градски условия при 1от4 черти с гсм в 18:00 успя да мине 12мегабита. Което си е добре за мен поне1-2 са достатъчни. Вивата с флашка по същото време е в лаг и страниците са мъка. Edited September 4, 2014 by master Analog Audio™
jack82 Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 че глобул нали си ровят умрялата мрежа правилия 42 мб на всякъде УЖ може и да е на майтап ще видим като почнат Пловдив по точно региона ще пиша как е Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.
Administrator 111111 Posted September 4, 2014 Administrator Report Posted September 4, 2014 Ъплоудвайте в http://www.cellmapper.net/map обхвата на операторите по картите е менте Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ
netuno Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Само ядове с Vivacom. Не знам толкова за 3G, след като не мога да проведа разговор. Набирам абонат, директно ме изхвърля без никакви съобщения. Набират мен - давало свободно, а телефона ми не звъни. Смених няколко телефона. Където пробвам - покритие бол, чертички да те утрепят. Ама комуникацията нещо не се получава.
lian Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 Там където, другите няма Виваком имат обхват, дори и на места 3G, където другите няма и обхват поне това са моите наблюдения.
master Posted September 4, 2014 Report Posted September 4, 2014 To чертичките за жалост не са критерии. Analog Audio™
Administrator 111111 Posted September 5, 2014 Administrator Report Posted September 5, 2014 Там където, другите няма Виваком имат обхват, дори и на места 3G, където другите няма и обхват поне това са моите наблюдения. при мен е обратното тея най чезнат(вивател) не съм кой знае колко далеко от центъра на столицата +- 15 мин с кола To чертичките за жалост не са критерии. Точно така клетката ако има от онея кръглите антени на 2-ри 3-ти хоп от клетката с интернет няма шанс Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ
Recommended Posts