Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

очаян съм значи постановката е такава линк от пловдив с рокети до кулата караси 100 мб на кулата от кулата има друг рокет свързването става с суич между двата рокета дажи суича е 1 гб обикновен за едно село от кулата пак с рокет и неможе да кара трафик до селото 70 мб е максимума а от селото до кулата си минават 100мб дайте идея на кулата какво трябва да се направи проблема не е в вързаноста на радиата нещо от софтуера ли трябва да се бара

Edited by jack82

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Posted (edited)

и аз съм отчаян. опитвам се да не пиша в такива теми, но просто не ми издържа нервната система.

Как се задава въпрос във форум по конкретен проблем:

1. Даваш възможно най-много информация

2. Изброяваш какво си опитал

3. Описваш пробите до какво са довели подобрение/или-мрак

4.Шот-ове (с очи да се види е 10 пъти по-информативно)

Иначе кво метаме боба дали на единия линк има Airmax, дали на другия има... Интерференция... ccq и прочие.

Току виж някой опита да помогне.

Ето ти един примерен хоп. Докарваш нещата до подобно състояние и тестваш:

post-32-0-96637600-1319789288_thumb.jpg

Edited by Mile
Posted (edited)

единиа линк е с аирмах 23 км -54 а другиа лин е без аирмах 10 км -54 с вързаноста казах че няма проблем. Дбм то сам ги намалил че се заглушават особено тоя на 10 то км и на двата линка до кулата еднопосочо на теста вътрешния на рокета и на двата линка показват 148мб по пътя на логигата трябва да дойдат при мен 90-95мб еднопосочно заради лановите но идват 70 мб и повече неще пинг 30мс

Edited by jack82

Posted

Погледни с AirView, което си е некъв Spectrum Analyzer. Избери честота, която изглежда добре и така. Раздели на поне 400mhz двата линка.

Рокетите с всичките им достойнства си имат недостатъци. Никога с рокет не можеш да насочиш вярно антена.

Показват си каквото си искат.

Posted

ефира е чист ccq 100 на единия линк и на другия линк вътрешния спеедтест на рокетите между тях си показва 148 мб еднопосочно и на двата линка вез да си мисля на купата дали да сложа умен суич можеби

Posted

Тоя тест... е като теста на МТ. Колко искаш - толко показва.

Вместо да сменяш свича просто го шунтирай за проба ако е толко зор.

• Administrator
Posted

единиа линк е с аирмах 23 км -54 а другиа лин е без аирмах 10 км -54 с вързаноста казах че няма проблем. Дбм то сам ги намалил че се заглушават особено тоя на 10 то км и на двата линка до кулата еднопосочо на теста вътрешния на рокета и на двата линка показват 148мб по пътя на логигата трябва да дойдат при мен 90-95мб еднопосочно заради лановите но идват 70 мб и повече неще пинг 30мс

"70 мб и повече неще пинг 30мс" на реален трафик и конекци ли е.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

Posted

"70 мб и повече неще пинг 30мс" на реален трафик и конекци ли е.

да дали е вечер или сутрин пак 70 мб

• Administrator
Posted

има си там една статистика, като си тестваш с реалния трафик виж колко ппс минават с тези 70мбит, ако питаш мен разкарай тоя аирмакс

Не отговарям на постове написани с шльокавица!