Jump to content

Tenda W311R+ firmware upgrade

Recommended Posts

Posted

Привет !!! Ъпгрейднах фърмуера на въпросния рутер от H2_v3.2.4h на v3.2.4.02s." Новия " фирмуер е много бъгав и искам да мина пак на H2, но имам няколко въпроса:

1. Откъде да сваля най-новата версия на H2 или поне H2_v3.2.4h с английски интерфейс ?

2. От английския скайп на тенда ми казаха, че рутера е повреден, а от руския, че не е ( рутера ми дама ip и ping ) ?

3. Рутерът е съвместим с H2, а съвместим ли е с H1 ( от английския скайп на тенда казаха - не, а от руския - да ) ?

4. Ако няма H2 мога ли да го флашна с H1 ?

5 Как да го флашна безопасно с H1/ H2, в сайта пише, че ако е v3.2.4.02s не може да се флашне с h1 ( мисля, че tftp ще свърши работа или някаква програма, с която да махна стария фърм и да заредя новия ) ?

Засега това са въпросите ми. Благодаря за помощта ::)

Posted

1. Искай я от руснака

2. Оправи си рутера и изпорти тоя от английския скайп на шефа му

4. би трябвало да може ако през Web интерфейса започне да се флашва, иначе ще даде грешка за несъвместимост

5. с TFTP може да опиташ но не гарантирам че ще стане.

Posted

От v3.2.4.02s пробвах да флашна с други версии, но ми дава грешка, че не новия фърмуер трябва да е поне ( седемстотин и няколко си килобайта ). Според вас положението с рутера оправимо ли е и рутерът найстина ли е развален. От H2 на v преминах през web и не ми показа нищо за несъвместимост

Posted

мак адрес на wan порта 00:00:00:00:00:00 и ако му дам нов и после иска рибут, давам но след ритуба е пак 00:00:00:00:00:00, Не мога да изключа WPS, като дам restore mac address ми дава, че мак адресите на WAN и Lan са еднакви

Posted

Руснака какво каза като му обясни това ?

Posted

Hi

I have got a question

Can you give a link, where I can download H2 on english ?

только Н3

http://www.tenda.cn/tendacn/Product/show.aspx?productid=351&type=2

for Tenda W311R+

http://www.tenda.cn/tendacn/DownLoads/show.aspx?productid=354

There is not H2, if my router supported with H2 can it supported with H1

(nod)

yes, right ?

(nod)

From H2_v3.2.4h I upfrade to v3.2.4.02 is there any way to upgrade to H1 or H2 ?

support@tenda.kz

Am I ruined a ruter?

after upgrade from H2 to v ?

я думаю нет

how can I upgrade to H2 ?

Is there any way with TFTP server ?

в понедельник запрос скинь

я на заводе спрошу

сейчас все спят выходные у всех

I am from Bulgaria

Is there any way to flashed to another version

: в понедельник

сейчас нету

ok, Затем я пишу к вам снова на скайп

Тогда вы будете отвечать мне подробно

ок

сейчас уже ночь 2 часа

ok, thanks for help

to monday

:)

Това си писахме по скайпа

Posted

Напиши му с минилаен брой думи на един език какво си направил и какво не ти харесва сега (проблема с MAC адреса и т.н.)

Преведи му го и на другия език и му пейстни двете. Да ти намери решение и му дай причина поради която да не се бави например - нямаш Интернет и не можеш да свършиш някаква важна работа.

Posted

Според вас има ли надежда да се оправи положението ?

Posted

Да, според мен има. Съвсем любезно си ги помоли за съдействие, евентуално ще ти дадат фирмуер с който да се оправи.

Posted

Благодаря Ви, че ми вдъхнахте смелост, намерих това в нета. За да се флашва ще ми трябва ли да правя такъв кабел или подобен ( от схемата )

Posted (edited)

В зависимост от мерака за запояване, можеш да направиш това което kapastratos е показал в DD-WRT форума и/или да помолиш Tenda Support да поправят фирмуерите си и да публикуват нови и коректни версии на сайта си за да не се повтаря грешката.

А колко RAM и FLASH има твоя рутер, може да пуснеш снимки на платката с висока резолюция да се видят маркировките.

Edited by NetworkPro
Posted

А попринцип как мога да брикна рутера. Мога ли да го дебрикна само като се закача към lan порт и през tftp без допълнителни спойки и кабели

Posted

Поддържа H2 ( с H2_v3.2.4h го купих ) и dd-wrt поддържа, но мисля да си работи с firmware на тенда

Posted

Специално за този не знам, а и има разлика от версия до версия.

Включи се на serial/ttl и пробвай с различни фирмуери които уж са за този рутер. Ако се брикне - може да го пратиш на danielskii да се пробва да го орпавя (виж темата за убиеца на рутери в купувам-продавам)

За колко го купи този ? :)