Jump to content

Нет радио "приемник"


master
 Share

Recommended Posts

Здравейте, преди време имах на Philips една малка кутийка с лан порт ( тогава нямаше много разпространен wifi ) и едно малко LCD на него. Сетваха му се настройки за да има интернет и си свиреше интернет радио та. В момента търся нещо аналогично на приемлива цена. Интересува ме предимно да приема от локалната мрежа сигнал но трябва да е нещо от тоя тип т.е. да e по малко от ITX и да може да се храни лесно т.е. да няма особена консумация.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

Здравей колега ,

всеки телефон с WIFI и операционна система може да ти свърши тази работа.

Мога да ти предложа PALM ONE LIFEDRIVE и NOKIA N95 8G, става и с двете.

Link to comment
Share on other sites

Не с телефон не става тествано е. Не може да нахраниш телефона по фтп особено ако няма батерия. Искам да му бодна лана и да го забравя, а с телефон определено няма да се случи това.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

С телефон е тествано и става ,с колегата ти предложихме устройства с които може да се направи, обаче не си казал ясно какво искаш , освен това споменаваш и WIFI, което означава че ток ще има било от другаде било от LAN.Устройствата които ти предложихме като решение могат да бъдат захранени по LAN с трансвертер на 5V. Ти си помисли за рутер с трансвертер и си готов .

Потърси при чичо ти Гугъл и ще намериш доста интернет радио .

Link to comment
Share on other sites

Искам само лан да има ако e с wifi трябва заради него да слагам АP. Освен това за да се храни телефона от 5V трябва да има батерия което за мен не е решение.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

DM500 няма ли да свърши работа ?

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

Link to comment
Share on other sites

Ако очакваш да го намериш на рафта в магазина скоро няма да стане :)

Всяко нещо си има решение включително и батерията която толкова много те притиснява .

Помисли и потърси.

Другото което мога да ти предложа изисква от теб да ми дадеш информация къде се/ще се/ намира захранващия блок , колко отдалечен ще е от крайната ти точка на която искаш да пуснеш интернет радиото и какъв кабел ще се използва (марка и метраж).

След това ще мога да ти предложа готово изделие , което да ти свърши работа.

Link to comment
Share on other sites

Кабела е сеамакс през 4 суича по 80тина метра подземно т.е. захранването е на 320м+ . Нямам намерение да товаря лана с GSM това категорично няма да се приложи дори и да не постигна крайната цел. Имам доста гсм ми по мрежите и съм сърбал какви ли не попари, а без батерия си лапат яко ток! Намерих доста предложения но са в ценовия клас над 200лв. което също е не приемливо. DM500 за сателитния приемник ли става въпрос? Не мога да го открия тоя модел на PHILIPS ама беше под 100лв.

p.s. http://europe.nokia.com/find-products/accessories/all-accessories/music/music-streaming/nokia-home-music/specifications

Edited by master

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

GSM-ите консумират голям ток когато комуникират с клетките (както в твоите случаи )когато ги ползваш за управление , а в случая консумацията няма да ти бъде повече от 1,3W(вече съм го проверил това )при спрян GSM модул , стартирана програмката за интернет радиото и активирано WIFI на телефона , взимаш някакъв мижав рутер , обезкостяваш го ако искаш откъм светодиоди и каквото може още (за да икономисаш енергия :), и си свършваш работа с консумация не повече от 6 W .

Струва ми се че, мерака не ти е достатъчен за да го направиш :)

Питай ако има нещо макар че, това което казах е достатъчно за да те амбицира да го спретнеш .

Успех .

Link to comment
Share on other sites

Не си познал тука. Мерака ми е достатъчен просто исках по завършено решение. А за рутера.. имам достатъчно AP та то като се замисля ако е добър гсм а няма и да се налага ап за него тъй като на 100 тина метра има няколко сложени така или иначе. Ще се поровя из китайските сайтове още малко :)

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

DM500 за сателитния приемник ли става въпрос?

Във форума dtv-bg.com има няколко човека които продават употребявани и вече почти ненужни сателитни приемници. Проблема им е че поддържат само DVB-S, а в момента даже и булсат минават на DVB-S2 което ги прави неприложими за повечето програми (български) Удобството с DM500 е че имаш истински линукс и можеш да си направиш каквото пожелаеш. Неприятното е че захранването им е 12V. Цената се движи между 60 и 80 лв. Успех в начинанието!

Edited by PhilipZ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.