Jump to content

Сателитен нет от Vivacom и то почти неограничен

master

Recommended Posts

Нищо странно но трафиците и скоростите са малки, закъсненията са високи.

С 800 цена на оборудване + месечни и други такси доста често по-добре с Wi-Fi да се закара нетец до отдалечените клиенти.

-

Не е лошо. На повечето места без възможност е за предпочитане пред Н брой пионери продаващи нещо си за интернет. Естествено бтк с чудесния си съпорт ще откаже половината си потенциални клиенти още на старта ;)

Е то при тия закъснения не ми е ясно как ще се борят с 3G то :) Да приемем. че на място Х няма как да се докара WIFI или просто е много не рентабилно. Обаче пък като се замисли човек 3G има почти на всякъде :)

Analog Audio™

• Administrator

Е то при тия закъснения не ми е ясно как ще се борят с 3G то :) Да приемем. че на място Х няма как да се докара WIFI или просто е много не рентабилно. Обаче пък като се замисли човек 3G има почти на всякъде :)

какво ти 3G в БГ има EDGE и по новото HSDPA (за справка в други евро държави това го има само в големите градове 100к+ човечеца)

пък в БГ на всяка клетка има поне 40 мегабита достъп в малките населени места да не говорим за реално покритие а не ония графики по сайтовете

ВиваСом ще се изхвърлят за пореден път с идиотска технология на над 10+ години и както казва Миле грешна концепция срещу клиента

добре де няколко мобилни клиента може и да се закачат ако се минат да се откажат от услугата на helas-sat.net

а и с този нисък сателит Intelsat 12 почти не вярвам да се навие някой който има малко сиво вещество

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Хех, къв 3G кви 5 лв. ти като влезеш в асансьора на блока в града и няма 3G , че какво остава за някой забутана хижа в балкана :)

То там и GSM покритие няма. Също и 30-40% от селата нямат 3G (е, верно е че в повечето има по някой "пионер" дет вика Миле )

За 3G то не говоря с телефона ами с флашка ( разлика те огромна ). А и защо в асансьора ? Идеята е да се сложи примерно на терасата / покрива и да си имаш нет на вилата като си отидеш. Определено ще е по изгодно от тази оферта която не изглежда толкова лоша но първоначалната такса за техниката е просто адски висока.

Edited by master

Analog Audio™

Малко инфо и от мен понеже съм си имал работа с такова оборудване (имам в склада такова и така си стои и хваща прах само :) ), което съм го ползвал за около 1 година от 2003 до 2004 година. Закъсненията са много високи от порядъка на 700 -1000+ ms. Закъсненията не са толкова сериозен проблем а т.н. FAP (fair access policy), което представлява ограничение на трафика за определен период от време а именно (можете да направите 200мб за 24 часа със скорост 6мбпс и след това имате ограничение на скоростта за 10 часа с 256кбпс, след което пак скоростта ви се вдига на 6мпс- това е само пример а не реално как стоят нещата с това, което предлага виваком). Такова решение се предлага от доста време от Видеомакс но на много висока цена на оборудването и на месечната такса.

Преди да речем 3-4 години може да е имало голям смисъл от подобна услуга, но към момента едва ли има село в BG до което не може да се докара Интернет по алтернативен начин, пък било то и от пионер (в общия случай е за предпочитане). Услугата е добра, но е закъсняла, FAP не може да няма, понеже скоростта е сериозно недостатъчна за голям брой абонати (особено в пиков час).

3G покритието в селата е мит за BG (и добре, че е така, за тези от нас, които се занимават до голяма част в селата), но е въпрос на време мобилните оператори да монтират LTE-тата в градовете, а "старата" вече 3G апаратура за селата, тогава ще е особено кофти момент за много ISP-та в BG (тези, които не са инвестирали в оптики, цифрови телевизии и прочие услуги).

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Не е задължително. В някои населени места хората ще предпочитат да купуват от свой познат отколкото от голяма фирма.

-

• Administrator

заради това че няма 3Г в момента в селата и има кофти сигнал въобще, поне при нас хората масово хвърлят "флашките" , виваком трудно ще върне доверието на потребителите, а тоя сателитен интернет като чета освен за някой бизнесмен за друг вид потребител не става, интересно ми е как стои въпроса и с метеорологичното време сняг, дъжд ...

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• Administrator

интересно ми е как стои въпроса и с метеорологичното време сняг, дъжд ...

ако не се лъжа ъплоуда е на 14 гигахерца

за останалото 120см офсет

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Имал съм сателитен нет. Между алтернативите "нямам въобще нет" и "имам сателитен нет" категоричено избирам първата !

• Like 2