Jump to content

Отзиви за презентацията на ALCOMA днес в Пловдив


Filiokey

Recommended Posts

Уважаеми колеги,

Позволявам си да започна тази тема заради всички нас питайки г-н Бонев и екипът на ALCOMA

господа Вие нас за какви ни взимате ?Опитвате се на краставичари краставици ли да продавате?

Първо на тази презентация видях хора ,които се занимават с пренос на интернет да не кажа голяма дума но има няма над 20 години.Та тези хора много добре им е известно какво значи радио вълна и до каква степен затихва,кога затихва на какво разстояние работи и при какви условия.Започването на презентацията започна много обидно за мен та камо ли за тия хора ,които споменах по горе ,но те бяха твърде интелигентни и се стърпяха видимо да не се засмеят надявайки се да научат нещо ново от света на технологийте,така бях и аз.

Но продължавайки да говорят за тяхните антени на 80Ghz как при дъжд и менящи се атмосферни условия нещата не са толкова добре и че затихването е 0.5Db на километър е тогава ,не ми издържа нервната система и попитах господата каква е цената на тяхното оборудване и след повтаряне на въпросът ми отговориха че цената била 13000 евро за 1 та антена представяте ли си 52 000 лева за радйорелейно трасе ,което не може да работи на повече от 10 км понеже се влияе от атмосферата а и ъгълът на вълната 0,4 е това вече в съвкупност от другите неща почна да ми прелива чашата представяйки се горе в планината на -15 , коригирайки ъгълът на скъпоструващата антена при всеки ураган на 30 км въздушно трасе обслужвайки 5000 човека ревящи при 15 минутно прекъсване на интернета!

Е уважаеми ALCOMA пожелавам Ви успех с продажбите, но трябва да се обърнете към M-Tel или другите мобилни оператори те така и така изкупиха всичко вече и нас предстой да повлекат щото сме "гъзове" ,та както казах направете далавера с някои подкупен мениджър в бордовете да направи предписания че КРС му реже оптиката и "ега" Ги навиете да си купат 2-3 или повече антенки щото на нас не ни трябват техните антени за 52 000 лева на линк.Смятам че с 4 микротика от едната и 4 от другата страна мога да им постигна скоростите ,които смея да твърдя ще се държат по добре с познатата ни техника от колкото на 80GHZ , цената въобще няма да я коментирам или смятам щото на всички ни е известно колко струват 8 борда 411AH ,433AH и 8 радйокарти R52hn.

Та да завърша и с уважаемите господа със горивните клетки найстина стават за нас и вършат работа ,но нека да намалат цените поне на половината и тогава да направят презентация и аз съм 1 ,където ще си купи горивна клетка .§За колегите ,който не знаят и четат това ще добавя,че ние с колегата правиме релейни станции захранвани с независими енергоизточници.§Знаeйки какво значи зима тази клетка пефектно се вписва за непрекъсваемо захранване за нашите антени но лично аз предпочитам WD40 на перките на ветрогенератора и пико ип с нагреватели на слънчевите панели или 2 пъти в месеца в най лошият случай разходка в планината за обслужване на станцията с пушката и метличката па дай боже и слука та да се върнем измръзнали но влачейки някои сръндак на рамо -)! А отностно ветрогенераторите на господата е извинявайте ама не може да струват 2000 лири а тези на

Tyconpower да са 450 долара ,та още веднъж питам ГОСПОДА ТАКА КАТО ГЛЕДАХТЕ ТАМ В ТЪЛПАТА ВИДЯХТЕ ЛИ ТЪПАЦИ? Аз лично не забелязах такива! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ СЕ НАМИРАТЕ В СТРАНАТА НА 3 МЯСТО В СВЕТА ПО БЪРЗИНА НА ИНТЕРНЕТА! ТУКА СМЕ УМНИ ГЛАВИ ХОДЕТЕ ПРОДАВЙТЕ НА НЕГРИТЕ ВАШТЕ НЕЩА НА ТЕЯ ЦЕНИ ТАМ ИМАТ ПЕТРОЛ НИЕ ТУКА ИМАМЕ АКЪЛ НЕМА СЕ ХВАНЕМ НА ВАШАТА ВЪДИЦА!

П.П Бай Миле кажи нещо по въпроса съгласен ли си с мен ?

Всички ценим твоят опит па макар и винаги да си контра и критичен отностно микротик ,но ти си брат с кинтите

можеш ли да си позволиш 52000 лева за линк знаем че имаш скъпи линкове ама чак пък ,като падне дъжд едва ли ти се скапва нета ? Ако е така налазвам те веднага там по Своге!

Нека всички си изкажат мнението и се извинявам ,че не останахме на лапачката ,но толкова се издразних ,че се наложи до напусна залата за да си разведря психиката с АДРЕНАЛИНКИТЕ там при багеритe -)!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аа то адреналинки ли е имало - значи вече ме хвана яд! :) С колегата много искахме да дойдем макар, че той беше много възмутен от въпросната фирма още преди време. Мисля, че дори беше писал тук във ISP раздела за тях. Но не успяхме поради не отложен ангажимент. Та имали видео и аз да видя тия технологии да се образовам малко.

Редактирано от master

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа... какво да кажа? Мерак се гаси със пари и кеф цена нема. За всяка цел си има тел.

80ghz линк за над 4км е прекалено оптимистично дори и за братята руснаци дето с парче тел заместват вълновод ^^

Аз като си гледам лицензите съм на 7, 11 и 18ghz и оплаквания нямам. Прекъсвания също, но са смятани да покриват дъждове и мъгли.

И да линковете на DragonWave идват там некаде. 50-70к на линк

При мен просто няма каде да ползвам 80. Затова и не ползвам. За да спестя едни 10-12к годишно предпочитам да си оптимизирам други харчове ;)

просто един цитат от руския форум: "На таких частотах это работает до 1 км. Если больше то будет падать при первом дожде. Для наших широт это нерабочее решение. Для Африки да, у нас нет"

Редактирано от Mile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз разбрах че е 13000 евро целия 80GHz линк?

Редактирано от NetworkPro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

определено трябваше да наблегнат на хардуерното презентиране на нещо интересно отколкото на теориите, май ситуацията не беше съобразена с потребителската насоченост, е поне се запознах с още някои колеги.

п.п. за колегите които не присъстваха Бонев ще качи видео материала на сайта им.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз накрая се завъртях около малкото техника която бяха домъкнали и ги карах да пускат тестове, вадиха ми платки, после щяхме да потрошим единия юнит щот не влиза лесно платката и такива веселби, но наоколо имаше само двама трима колеги? Явно не им е било интересно, вече са виждали, пипали, тествали и знаят :D но пък и бяха "поканени" на Кетъринг (демек организаторите да си намерят бизнес патрьори но май и те останаха разочаровани че не намериха клиенти).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно ...

За съжаление късно виждам темата, но нека изкажа и нашата гледна точка:

- Относно темите - опитахме се да подберем интересни теми обхващащи всички интереси. Да, на някой може да са им се сторили глупави, на други може да са им били интересни. Не сме имали изобщо намерението да подценяваме някои, просто да бъдем полезни и по-широкообхватни. Трудно е да угодим на всички, при всичкото ни желание, но продължаваме да се стараем.

- Относно 80 GHz оборудването - втората презентация като цяло описа възможните алтернативи на оптичните връзки и това разгледано в почти целия към момента използваем спектър за PTP връзки - от 4 до 80 GHz. Наблегнато беше на 80 GHz обхвата поради неговото навлизане от сравнително скоро време и възможности за добри скорости. Да, тази честота има и своите недостатъци, но това важи и за всяка друга. Цената е, както колегата NetworkPro отбеляза, около 13 000 евро заедно с антените за едно цяло трасе. Надяваме се скоро от КРС да регламентират използването на този честотен обхват и колеги от форума да споделят мнение за него (разбира се използвайки наше оборудване, но ако не, няма да се разсърдим - има и по-евтино, има и по-скъпо.).

- Поради ограниченото време, което имахме не успяхме да покажем повече хардуеър. Беше замислено устройствата, които присъстваха на живо да могат да бъдат разгледани подробно от Вас, да бъдат правени тестове за трафик в реално време на място и т.н. За съжаление, това не успя да се случи, затова както сме обявили и на страницата, всеки може да се възползва и да пробва оборудването на свое трасе за 1-2 седмици, напълно свободен от ангажименти за покупка и подобни или да ни пита за всичко.

- На нашата страница могат да бъдат намерени самите презентации, както и клипчета.

Като заключение, ние от ALCOMA се опитахме да направим нещо полезно за Вас. Надяваме се дори и малко да сме успели да Ви дадем нещо ново. Нека всеки е свободен да прави избор какво оборудване да използва, какви честоти (платени, неплатени, 5 GHz...13 GHz...80 GHz) и т.н. Ние като производител на професионален клас радиорелейно оборудване с възможности за честоти от 4 до 80 GHz ще помагаме с каквото можем.

Редактирано от ALCOMA
  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.