Jump to content

ISP Бизнес


emersia

Recommended Posts

Здравейте искам да попитам какво ми е нужно за такъв бизнес ISP. Гледах на всякъде четох,проверявах,допитвах се и се чудих. Много други форуми се отнасяха пренебрежително с човека попитал за такава информация не се отнасяха сериозно с него защото бил малак или тем подобни.Аз съм сериозен имам и години имам всичко нужно като финанси и хора готови да развиват с мене такъв бизнес.Искам да стана интернет доставчик и искам да знам какво ми е нужно как да започна как да се сдобия с интернет и да го продавам един вит ? Какви закони трябва да се спазят с какви хора да се консултирам,при кого да отида какво трябва да се закупи бе с няколко прости думи трябва ми изчерпателни мнения по въпроса ! Става въпрос за безжичен интернет !

П.С

Искам да отбележа че получената информация в тази тема ще я използвам с цел развитие на плановете ми така че моля всеки потребител да даде достоверни отговори.

Благодаря на всеки писал и помогнал !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако искаш малък бизнес, купи си един голям и изчакай малко...

пп дори продавам един такъв...

Редактирано от Mile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

emersia,

дай едни кинти и ще ти напиша аз тази дипломната работа.

Ей затова по-голямата част от завършилите в БГ университети не стават за нищо.

Освен,че ги мързи да учат, незнаят как да попитат, очакват наготово някой да им каже.

Да не говорим, че никой които има бизнес няма да каже (особено във форум) отговорите на тези въпроси. Толкова ли неможа да се сетиш ?!

Отиваш, работиш като асистент на шефа за без пари. Работиш като помощник на сисадмина, пак без пари. Помагаш на техниците и на поддръжката на първо ниво, пак без пари.

Като изкараш тая практика - ще знаеш всичко което ти трябва.

Ако ти е за пред училището - няма да ти отнеме повече от 1 ден да напишеш това което търсиш тук.

Ако ти е наистина за да развиваш бизнес - освен практиката която ще получиш, ще трябва и акъл. А като гледам, щом задаваш този въпрос тук...... по-добре си купи един такъв бизнес и чакай да стане малък, както Миле е казал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

smacker

Слушай ме внимателно сега търся отговори а не нападки.Все пак нали форума е точно за това в помощ на останалите потребители. ! Не се отклонявай от темата дали акъла ми е малък дали е голям е без значение за теб ! Аз искам малко напътствия за СТАРТ с какви хора трябва да се консултирам по тези въпроси и какво ще ми е нужно ти кажи каквото знаеш а като трябва и пари ще се даде за такава информация !

П.П

Съжалявам за начина на комуникацията ни между двамата но когато хората искат да узнаят нещо все има хора които се имат за много учени и гледат на останалите като на на магарета. Не казвам че не си учен или подобно защото не те познавам но и ти не ме познаваш за да определяш умственият ми капацитет :) Вместо да се заяждаме може можеше просто да не пишеш или просто да кажеш виж ся тук няма да намериш такава информация безплатна и ще ми кажеш една цена и ще се разберем като хора.

Редактирано от emersia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Offtopic

Как да печеля адски мноо кинти батета, ама мноо съм бос в материята ^^

Мисля , че това е ясно на всички.

Наркотици, проституция и всичко в тая сфера :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бъдещ колега emersia, за да не се заяждам и аз мисля да ти предложа нещо, отваряш списъка на потребители, подреждаш ги по ранг, гледаш кои са в ISP група. пишеш по 1 лично на някой от тях които си харесаш за колко $ биха те консултирали. уговаряте се, пали някакво превозно средство, отиваш при дадения човек, броиш мангите, след това сядаш на кафе и почваш да си водиш записки. може да отидеш с още някой приятел който примерно ще ти отговаря за техническата част ако ти ще отговаряш за финансовата и документалните бумащини.

предполагам никой от тук присъстващите със собствен бизнес не е почнал като е написал в български форум.."пари ми не трябват - дайте ми акъл" и да е станал водещ доставчик в района си.

ПП: ако даден колега който е в твоя район ти откаже не значи че трябва да спираш, едно ходене до другия край на Б-я за консултация с друг, може да ти спести много нерви и най-вече $$$$

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих отказал работник, който да ми плати 500 кинта за 5 дневен курс включващ да лази с ланаджиите 3дни. Два дни топологии и изродщини. Как беше преди и как е сега. Ако след това иска все още да е изп.. ужас ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вече трябва да си направиш сметката дали можеш да направиш кефа на клиентите (по един или друг или всякакъв начин) достатъчно евтино за да излезеш на печалба. В условията на конкуренция. Имаш и 3G вече което ти диша във врата и WiMAX.

Какво искаш да обещаеш на клиентите като постоянство на връзката и излизат ли сметките да го поддържаш за тях?

Имаш ли представа на територията на която искаш да предлагаш услуги, кои по-точно услуги по какъв начин биха вървели?

Готов ли е екипът ти да търпи и да се бори с безброй мизерии от всички посоки?

Има ли с кой такъв бизнес на друга територия да бъдеш сътрудник така че да е изгодно за теб по-скоро отколкото за тях?

Колко години искаш да го развиваш този бизнес? Имаш ли стратегия за изход?

Можеш ли да строиш сървърни помещения и да им докараш оптична гигабитова свързаност?

Редактирано от NetworkPro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиди при кредитор който кредитира такива бизнеси да ти даде бизнес план и процедури. Само не знам как по-точно ще си ги измолиш така че да запазиш убеждението им че ще си връщаш заема така че те да са на печалба.

Редактирано от NetworkPro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има три основни начина за старт на такъв бизнес:

1.Имаш солидни комуникационни познания средни юридически и почваш сам (или със съдружник на твоето ниво);

2.Купуваш си ISP и се учиш там :);

3.Имаш достатъчно $ за стартов капитал, но си нямаш и идея за какво става дума ни технически ни юридически - както вероятно е в твоя случа - в този случай най-правилно е да си наемеш хора, които знаят със опит на определени длъжности (сисадмин, управител, монтажници - с опит в областта !!!) + един консултант на парче, който да ти отвори очите за подводни камъни. Смятам, че в този форум има доста кадърни единици, за всяко едно място (дали ще се съгласят с условията вече е друг въпрос) - намери си консултант-а първо, като чуеш всички негативи, ако още ти се занимава наемай персонал :).

Успех.

Редактирано от Networker

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега emersia, вижда се че искаш да научиш нещата, но въпроса който си задал е прекалено общ, а и не мисля че който и да е ще се хване да пише на дълго и широко всяка възможна стъпка. Дай повече насоки, колко пари си приготвил за инвестиране, какви очаквания имаш, каква технология ще се използва, в кой град ще става работата. Цените за София са едни, за село Х съвсем други. Едно е да се пуска оптика, друго е безжично, едно е да имаш 15 клиента друго 1500, едни документи се вадят за София, малко по-различни за селата, а темите за капацитети, доставчици, свързаност няма да ги повдигам изобщо, защото само въпроси на които трябва да отговориш мога да пиша до довечера. Сигурен съм че ако питаш конкретни въпроси, ще получиш конкретни отговори.

Най-лесно ще стане ако просто си намериш някой който има опит и връзки от бранша да ти съдейства за пари или без както можеш да се уговориш ще стане доста по-лесно за теб и най-малкото доставчиците ти на оборудване или капацитети няма да те цакат както искат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ич нема да го цакат... щото е много убав сигурно ^^

Народа се спасява от дейноста кой как може. На некви никви 200-300к мойе да се вземе почти прилична мрежа. Да набие още толко и вече ще се е научил, а 2-3 човека покрай него ще прокарат по-добри коли :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.