Jump to content

Изграждане на Wi-Fi точка във магазин

PcTuninG™

Recommended Posts

Става дума за изграждане на Wi-Fi точка във магазин ама е голям Универсален се води от едно време пробвах със UBNT UniFi 802.11n MIMO Access Point но лана му не иска да прати на повече от 10 м а мен това не ме устройва какво бихте ми препоръчали да сложа за да има покритие :mellow: . То е една голяма зала разделена на клетки с дограма :mellow:

Edited by PcTuninG™

468x60_free.jpg

http://www.ubnt.com/unifi

С това AP скоро правихме един стар комунистически хотел, където обикновените TP-LINKове губиха всякакъв сигнал зад 1-2 стени, а UniFi-то се справяше доста добре. Убеден съм, че обхвата му е повече от десетина метра и то зад стени или през етажни плочи.

Edited by asensp

Колега обхвата е добре Кабела му идва много има ток ама лана се губи иначе с 4-5 метра кабел си работи :mellow:

468x60_free.jpg

С какъв кабел го караш? Спазваш ли подреждането на чифтовете? В краен случай сложи до него един реалентек суич.

Analog Audio™

Кабела е винаги сеамакс чиста мед да спазвам 5-6 + и 7-8 - и не ще чисто ново от кутията е едното с 5-6 м кабел работи ама това с 10-12 не за суича съм го мислел ама защо като трия да си върви ::)

468x60_free.jpg

Еми нямам идея точно с това не съм го ползвал по простата причина, че не виждам никакъв смисъл от това у-во. Колко квадрата е тоя магазин и само една зала ли е ? Нещо си в грешка лана ти е 1-2, 3-6! А захранването 4-5 + 7-8 - :)

Edited by master

Analog Audio™

Еми тои е на 2 етажа и приземен на всеки етаж има по едно уни - големи са поне по 300 кв ако не и повече ама с дограми ражделени на първия се справя добре ама от първия до втория кабела става много и само свети а лан няма . Аз за това питам някаква алтернатива нещо друго да препоръчате да сложа :mellow:

468x60_free.jpg

Да видях объркал съм се то на самото пое пише по кой пин какво върви :mellow: Ама не е от това ???

468x60_free.jpg

Пробвай с друг кабел. На мен ми се е случвало напълно изрядни букси да не работят и с прекримпване да заспива. Пробвай кабела с тестер!

Ако става въпрос за FTP SeaMax сме го пускали с 2 суича от всяка страна на 200м :) Кабела е железен.

Analog Audio™

ubnt unifi- имам на трасета по 80м лан кабел от релоуд-а или сеамакс винаги си работи :)

Пробвах и смених кабела пак така а е ново от релоуд-а сега ще го пратя да видим какво му е дано ми признаят гаранцията че .....

468x60_free.jpg

Ако става въпрос за FTP SeaMax сме го пускали с 2 суича от всяка страна на 200м :) Кабела е железен.

За алуминиеви и медни FTP кабели бях чувал но железни? ;D

Това в кръга на шегата 8) но си е за бисерите .Успех с ремонта на устройството!

E да си от Габрово и да не пуснеш шега - няма как :) Дори се забави :D Между другото бъзикаш се ти ама има и железен. На колегата един приятел му прати няколко кашона обаче става само проволка дори е супер за това .. За лан над 30м не върви нормано. Марка - няма , черен на цвят.

Analog Audio™