Асен Нейков Posted September 11, 2011 Report Posted September 11, 2011 Здравейте, от скоро се занимавам с микротик, още по- от скоро и с wireless. Тоест съм абсолютно начинаещ Къде мога да намеря информация за устройство и начини на действие на различните типове антени и как избера точната? Идеята ми е от високо място в града да сложа една антена, с която да правя тестове за обхват, мощности и трафик с Микротик разбира се.Ако може някой да сподели опита си за обхвата на различните модели, които не работят насочено една към друга и не изискват пряка видимост между устройствата. Благодаря ви предварително за помощта и се извинявам, ако не се изразявам правилно.
Асен Нейков Posted September 11, 2011 Author Report Posted September 11, 2011 (edited) Ще помоля администраторите да преместят темата, че май не е правилният раздел. Edited September 11, 2011 by asensp
master Posted September 12, 2011 Report Posted September 12, 2011 Ами в точния раздел за това може да прочетеш доста неща по твоя въпрос. Един от най-добрите производители на антени в нашата родина е писал доста за тях. Ако искаш някой да ти каже направи 1, направи 2 и т.н. едва ли ще ти помогне просто трябва четене и после доста практика. 1 Analog Audio™
Асен Нейков Posted September 12, 2011 Author Report Posted September 12, 2011 Благодаря, все пак искам един съвет от кой карай да го подхвана . Видовете антени ги проучих, но примерно оj антена point- to multipoint мога ли се свържа с обикновен домашен wifi рутер и за какви разстояния какви мощности ми трябват. Идеята ми е за някакъв хотспот с какво трябва да започна?
Recommended Posts