Jump to content

Как да избера антена?

Асен Нейков

Recommended Posts

Здравейте, от скоро се занимавам с микротик, още по- от скоро и с wireless. Тоест съм абсолютно начинаещ :) Къде мога да намеря информация за устройство и начини на действие на различните типове антени и как избера точната? Идеята ми е от високо място в града да сложа една антена, с която да правя тестове за обхват, мощности и трафик с Микротик разбира се.Ако може някой да сподели опита си за обхвата на различните модели, които не работят насочено една към друга и не изискват пряка видимост между устройствата. Благодаря ви предварително за помощта и се извинявам, ако не се изразявам правилно.

Ще помоля администраторите да преместят темата, че май не е правилният раздел.

Edited by asensp

Ами в точния раздел за това може да прочетеш доста неща по твоя въпрос. Един от най-добрите производители на антени в нашата родина е писал доста за тях. Ако искаш някой да ти каже направи 1, направи 2 и т.н. едва ли ще ти помогне просто трябва четене и после доста практика.

• Like 1

Analog Audio™

Благодаря, все пак искам един съвет от кой карай да го подхвана :). Видовете антени ги проучих, но примерно оj антена point- to multipoint мога ли се свържа с обикновен домашен wifi рутер и за какви разстояния какви мощности ми трябват. Идеята ми е за някакъв хотспот с какво трябва да започна?