Jump to content

Впечетления от RB450G

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Онзи ден го поръчах..заедно със заводската му кутийка.Като цяло борда си е изпълнен на сравнително добро ниво :) Единственото което ме подразни отново е нискокачествените филтриращи кондензатори.Кутийката е доста добре направена като иключим, че няма процеп на микро сд картата,и "уши" за монтаж на табло или кутия някаква.Рутера се държи доста добре за размерите си и консумираната енергия.Проблема е че неразпозна 8Гб микро сд карта и така и не ми стана ясно колко му е максимума.Този път са сложили "трансформатор" на лан портовете но е един общ за 5 те така че трябва да се внимава с него.Не ми стана ясно как при положение, че са гигабитови има ПОЕ на 1 ви порт..Иначе борда като готово решение с кутииката е доста примамлива покупка поне за мен и доста по икономично от ПЦ с аналогични параметри.Микротика с който стартира по default e версия 3,21.30 те лева за кутийката за мен са си напълно оправдани, все пак си е алуминии и изработката много ми хареса.В комплекта имаше болчета за закрепване на платката както и за затваряне на капака, това което ми направи също впечетление е, че бяха повече бройки от необходимото което за мен говори добре макар и да струват няколко стотинки.Също в комплекта имаше самозалепващи крачета както и лепенки с макадреса на интерфейсите и рекламна на фирмата пройзводител.

п.п. Като цяло за мен си струва машинката и съм много доволен от нея в най-скоро време мисля да я изпъна на реален трафик да видя как ще се държи..

И аз съм си задавал този въпрос дали не може да се ползват всички проводници за захранване защото реално погледнато 2 сигнала ако са на различни честоти не си пречат, но все пак бих се радвал ако някой добре запознат с електрониката ни просветли по въпроса.

Онзи ден го поръчах..заедно със заводската му кутийка.Като цяло борда си е изпълнен на сравнително добро ниво :) Единственото което ме подразни отново е нискокачествените филтриращи кондензатори.Кутийката е доста добре направена като иключим, че няма процеп на микро сд картата,и "уши" за монтаж на табло или кутия някаква.Рутера се държи доста добре за размерите си и консумираната енергия.Проблема е че неразпозна 8Гб микро сд карта и така и не ми стана ясно колко му е максимума.Този път са сложили "трансформатор" на лан портовете но е един общ за 5 те така че трябва да се внимава с него.Не ми стана ясно как при положение, че са гигабитови има ПОЕ на 1 ви порт..Иначе борда като готово решение с кутииката е доста примамлива покупка поне за мен и доста по икономично от ПЦ с аналогични параметри.Микротика с който стартира по default e версия 3,21.30 те лева за кутийката за мен са си напълно оправдани, все пак си е алуминии и изработката много ми хареса.В комплекта имаше болчета за закрепване на платката както и за затваряне на капака, това което ми направи също впечетление е, че бяха повече бройки от необходимото което за мен говори добре макар и да струват няколко стотинки.Също в комплекта имаше самозалепващи крачета както и лепенки с макадреса на интерфейсите и рекламна на фирмата пройзводител.

п.п. Като цяло за мен си струва машинката и съм много доволен от нея в най-скоро време мисля да я изпъна на реален трафик да видя как ще се държи..

разпознава но трябва картата да не e серия HC (hight capacity)

няма начин да няма начин

На карта пише, че е....И е от китай за 13$ или някъде там беше непомня точно.. :) Марка "Jony" хах :P

п.п. Te са сложили там 2 греца който май с тях правят магията.Не съм се заглеждал много по платка че имам много друга работа да си губя времето с откриването на топлата вода :).Но нали не греша за гигабит се ползват 8 те жила..

• Owner

Ще се прецака импеданса на усуканата двойка, като се пусне захранване по нея. Не че е невъзможно за 10/100М да се направи , ама за гигабит е абсурд .

Свъшност ако се пусне + по оранжевия , а - по зеления проводник и от другата страна се вземе захранването от същите проводници няма да има кой знае колко голям проблем. Но ще се използва само един проводник за захранване - съответно по високо съпротивление.

С доста трикове (дроселчета и кондензатори), не бих се учудил ако проработи и при гигабит.

И аз съм си задавал този въпрос дали не може да се ползват всички проводници за захранване защото реално погледнато 2 сигнала ако са на различни честоти не си пречат, но все пак бих се радвал ако някой добре запознат с електрониката ни просветли по въпроса.

E то е направено все някак на борда.. не съм го проблал нямам и намерение тъй като няма да стой на по-дълечно място от 1м където има захранвания колкото щеш но доколкото ми е известно поето му е на стандартните пинове..

• 2 weeks later...

Сложих му micro SD карта KIngston 2GB форматира си я и си  я разпозна.. но как да му задам web proxy то да не пълни неговата памет да работи с картата !? Нещо не ми стана ясно ...

• Administrator

във storage правиш нов раздел с местоположение на картата и даваш активиране

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Да тръгна но странното е че като го направих се дисконектна рутера и зацикли после го ресет от тока и се оправи...

п.п. След известно време започна да довари CPU то доста сериозно и променливо .. а нямаше абсолютно никакъв трафик.. спрях картата и се оправи... . .. .  >:(

Кутийката е доста добре направена

От къде си взел комплекта, и за колко ?

Каня се и аз тези дни на подобно нещо :)

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

трудно е да се тества. Мисля че трябва да се махне conntrack и да се закачат две мощни машини на два(+) порта със съответ ните софтуери стартирани на тях. Но със 680Mhz и 256MB RAM  8-) ще е доста.