Jump to content

Лан контролера на RB411AH


¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Преди малко намерих документацията и схемата на свързване на чипа който е самия лан контролер..Както си и мислех там пройзводителя е дал че има развързващ трансформатор на входа от към лана.Обаче на платката на борда няма :o Което е много трагичен факт.Взех да се замислям да не е вграден в RJ конектора на платката но ме ми се ще да го отварям, че е в гаранция още..Конектора си е по-големичък от стандартните по лан-картите.. така, има надежда да е вътре..Но пък на RB450 е външен трафа :) Някой имали мнение по - въпроса :)

Link to comment
Share on other sites

Ами да възможно е само, че колко им пука !? И колко ще ни обърнат внимание.. Имам още малко проблеми по намиране на документацията на един елемент който ако се окажа прав.. се явява защита на входа на чипа.. но това не оправдава ако няма найстина развързващ траф!Ето го и въпросния който ми създава главоболия с намирането..  :-[

p.s. честито Ти повишаване  8-) & да почерпиш  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

щом има такава защита с диоди определено няма траф за галванично разделяне, спестили са го .. лоу кост решения са все пак това :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

Още не съм сигорен на 101% че има.. но ако не намеря документация... ще го духна със станцията за горещ въздух.. ако е за защита и без него ще работи :)

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

е измери го с омметър ако е галванично не трябва да има връзка между крачетата и контактите на лан буксата

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

ОФ така ми се спи, че докато загреяяяяяяяяяяяяя хаха прав си много!1-2 -късо от към входа и от към изхода, но 1ви на входа и 1 ви на изхода на конектора не е късо ами към 130 ома и то това ме лъжи ако има резистори от 1 ви към маса на входа и изхода.. Значи все пак има траф!Което найстина ме зарадва много :) Ето и сайта на пройзводителя на RJ конектора http://www.gkong.com/html/products/47/479294.asp . Лошото е, че от към ремонтна дейност е малко по-труден :)

п.п. ето го и предполагаемия елемент от вътре и ако е така 100% си е защита ... . Но да не се подведе някой тя е след трафа който разделя галванично и това че е там не оправдава спестяването на друга на лан входа!Тъй като тя "пази" само чипа но не и трафа който най-често гори..

п.п.2 И все пак както каза NetworkPro да им пишем.. е няма да е по тоя въпрос тъй като са си изпълнили работите "по-учебник" Но факта, че кондензаторите на захранването са марка su`scon не е по-малко обезпокойтелен... и затова бих им драснал един майл.. Платката е предвидена за смд  който почти сигорно ще са по-читави но дали при нас пристигат с куците или само проектанта на платката си е вързал гащите божа работа :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши го на БГ аз ще го преведа, ще стартирам тема във техния форум и ще им пратя и имейла хе хе :)

Много се радвам че има трафове за галванично разделяне !  8-) рутерборд рулз.

Link to comment
Share on other sites

RB sux яко. Може би ако нямаше други на пазара щеше да ми допада до някаде ;)

Link to comment
Share on other sites

Последно споменатия е съвсем друга бира.. но няма mini PCI...Обаче е хубава машинка .. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.