Jump to content

Мултикаст през wireless

smacker

Recommended Posts

Днес си играх с един наностейшън 5 и рокет м5 да ги видя как се държат при мултикаст.

Учудих се! Работят до 24-26 мегабита, при сигнал на -80. При това 12 мегабита HD канал го прекарват + около 5-7 мегабита TCP трафик, като интересното е, че един вид има приоритизация на мултикаста. Но без проблеми върви и 23-25 мегабита мултикаст.

Утре ще го тествам с рокета и от другата страна 3 нанота за да видя какво ще стане.

Та всъщност въпроса ми е, някой тествал ли е да прекара мултикаст през микротици и какви са резултатите ? Интересно ми е дали ще минат стотина мегабита мултикаст ?!

• 4 months later...
  • Administrator

ubnt се държат добре , имаш ли примерна конфигурация как да се прекара мултикаст през бондинг на Мт,?

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

А Булет М5 тествал ли си ? Не съм тествал с МТ но би трябвало да е доста по-добре.

Analog Audio™

• Administrator

не съм тествал булет но мисля, че всички продукти на убнт ще работят сходно, въпроса е, че за убнт 40мхц лента над 23км е невъзможно.

принципно убнт се държат добре, ама в лабораторни условия. В реални - клекат сериозно.

За булета .... слабичко ми се вижда това устройство. Все пак е с една пляризация и не развива по-голями скорости.

МТ са зле с Мултикастите. Доста четох на сайта им и се оказва, че много зависи в каква посока върви. С бондинг не съм си играл.

• Administrator

ми имам работеща двойка нанобридж на 20мхз лента на 34км и носят 50мбит мултикаст, пробвах и бондинга но мултикаста не търпи балансинг на 50 мбит,(по 25 на карта) ако върви само през едната влан карта няма проблем

• 3 years later...

Здравейте,

имам следния въпрос : 

Днес при тестове да пусна мултикаст ( 50 Mbps ) през линк изграден от RB912UAG-5HPnD-OUT наблюдавах че на етернет интерфейса трафика бе 50 Mbps толкова колкото пускаме , но трафика на wlan интерфейса бе двоен :( . Линка е в конфигурация bridge - station wds с nv2 , като HT Tx Chains : Ch0 и Ch1 , съответно HT Rx Chains : Ch0 и Ch1.

И на двете устройства Multicast Helper е сетнат на full , за да тръгне multikast-а

Питам се дали проблема няма да се оправи ( с двойния трафик ) ако твърдо укажа Tx и Rx през кой Chain да минават ?

Дайте предложения !

• Administrator

Разкарай WDS той е за убнт дет не го разбират това с преноса на мак адреси

мултикаста го карай в тунел желателно е за да няма "оттечки"

Edited by 111111
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Ако правилно съм те разбрал трябва да имам следното :

конфигурация : bridge - station bridge

WDS - disable

EoIP tunnel добавен към портовете на bridge от където ще махна wlan и ще останат само ether и EoIP tunnel 

мултикаста го карай в тунел желателно е за да няма "оттечки" 

Честно казано това точно нямам идея как да сторя ?  

общия трафик през линка ми е :

няколко VLAN-a за Интернета на абонатите + VLAN с мултикаста.

• Administrator

След като имаш влани само си направи бридж без WDS

нищо друго

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• Administrator

С микротик съм карал , но без вдс и нямаше никакви дублирания на трафика, пробвал съм и с ЕОИП също работи.

Днес направих тестовете без WDS - и нещата заработиха - мултикаст 50 Mbps + 90 Mbps Интернет

Пробвах в два варианта : bridge-station bridge  и  bridge-station bridge + EoIP tunnel

Едно само ме притеснява : Мултикаста може да бутне трафика с цел стабилизиране на линка ( до колкото ми е известно ) , което ще изиграе лоша шега

• Administrator

Днес направих тестовете без WDS - и нещата заработиха - мултикаст 50 Mbps + 90 Mbps Интернет

Пробвах в два варианта : bridge-station bridge  и  bridge-station bridge + EoIP tunnel

Едно само ме притеснява : Мултикаста може да бутне трафика с цел стабилизиране на линка ( до колкото ми е известно ) , което ще изиграе лоша шега

Ще пробваш ли и bridge-station bridge + MPLS/VPLS/ вместо EoIP tunnel?

Edited by JohnTRIVOLTA

Ще пробваш ли и bridge-station bridge + MPLS/VPLS/ вместо EoIP tunnel?

Това как да го разбирам ? 

Че ще е по-добре като комбинация ??? , или че съм се увлякъл с опитите ???

• Administrator

Да, ако не е проблем да тестваш и да споделиш резултата от такъв бридж - може да се окаже по-добър и процесорно разтоварващ за у-вата спрямо eoip !