Jump to content

Question

Posted

От доста време го наблюдавам ( на различни бордове не зависимо от версията ) . В winbox на моменти натоварването на процесора е почти 100% в графиките не само, че няма такова ами максималното го води доста по ниско. За мегабитите е аналогичен случая. Е на кое да вярваме ?!

• Like 1

Analog Audio™

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

От доста време го наблюдавам ( на различни бордове не зависимо от версията ) . В winbox на моменти натоварването на процесора е почти 100% в графиките не само, че няма такова ами максималното го води доста по ниско. За мегабитите е аналогичен случая. Е на кое да вярваме ?!

Графиките се отчитат на определен период от време, не в реално време, т.е. някои моменти се хващат други не.

На графиките не се отразява 100% всичко, но добре показват усреднената стойност на измервания параметър.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

• 0
Posted (edited)

Благодаря за инфото! Значи може да им се вярва повече на web-a ... мен пиковото натоварване много не ме интересува.

Edited by master

Analog Audio™

• 0
Posted

По принцип графиките показват усреднената стойност през зададения интервал на това за което са сложени (CPU, RAM , Shapers и т.н.)

Примерно ако интервала е 5 мин, то на всяка секунда си запаметява стойностите в кеш/рам. Накрая усреднява за тези 5 мин, чертае и си чисти кеша.

• 0
Posted

Значи може да им се вярва повече на web-a ... мен пиковото натоварване много не ме интересува.

Да, все пак ако натоварването е сериозно и се задържи за периода на измерване, ще си проличи и на графиката пиковият момент.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

• 0
Posted

Ясно разбрах :) Благодарско на всички!

Analog Audio™