onia Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Не мога да накарам нано М5 да работи на 40мхз има ли нещо по специфично за да работи. искам да приема от микротик който излъчва на 40мхз. пробвал съм със друг микротик който работи без плоблем на 40мхз Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Networker Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Не мога да накарам нано М5 да работи на 40мхз има ли нещо по специфично за да работи. искам да приема от микротик който излъчва на 40мхз. пробвал съм със друг микротик който работи без плоблем на 40мхз Ей не четете спецификациите на техниката, която купувате. Нямат 40MHz за 802.11а, само на N има 40MHz. Цък Преди няколко дена се обсъждаше подобна тема, но за MTik Groove: Цък “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 onia Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Добре разбрахте че на N ама наното няма ли N модела му е M5 аз излъчвам на N Пише ми A/N mixed но ми е неактивно не могада задавам само отделни но мога да сменям mhz и то по подразбиране си е Ауто 20/40Мхз Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Networker Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 (edited) Добре разбрахте че на N ама наното няма ли N модела му е M5 аз излъчвам на N Пише ми A/N mixed но ми е неактивно не могада задавам само отделни но мога да сменям mhz и то по подразбиране си е Ауто 20/40Мхз М5 е с N, да. В какъв режим работи M5, вкарай малко снимки от менютата. Пробвай да зададеш твърдо на 40MHz. Виж дали канала, който си задал на MTik-а го има на M5-цата (upper/lower channel и country). Сканирай дали се вижда MTik-а. Edited July 16, 2011 by Networker “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 onia Posted July 17, 2011 Author Report Share Posted July 17, 2011 Аз искам да го ползвам за да приемам интернет N 40мхз има ли такива възможности наното защото забелязах че ако изпраща може на N 40mhz. сменях държави и какво ли не което ме съветвате но не сработва на Station / n / 40mhz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stefanchuchkov Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Добре разбрахте че на N ама наното няма ли N модела му е M5 аз излъчвам на N Пише ми A/N mixed но ми е неактивно не могада задавам само отделни но мога да сменям mhz и то по подразбиране си е Ауто 20/40Мхз Виж дали ти се връзва на МТ на N Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted July 17, 2011 Administrator Report Share Posted July 17, 2011 как да се закачи като не му излизат АР-та на 40мхз банд тая сапунерка работи на 40 мхз когато е АР Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator Велин Posted July 17, 2011 Administrator Report Share Posted July 17, 2011 явно се касае за някаква несъвместимост между микротик и убнт Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Networker Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Аз искам да го ползвам за да приемам интернет N 40мхз има ли такива възможности наното защото забелязах че ако изпраща може на N 40mhz. сменях държави и какво ли не което ме съветвате но не сработва на Station / n / 40mhz Виж със спряна функция AirMax дали ще ти даде да ползваш 40MHz (station WDS), ако не значи наистина са ги направили несъвместими. Ще остане да пробваш да го пуснеш на AP with WDS (пак без AirMax) и да пробваш да WDS-неш с MTik в режим ap bridge, т.е. AP WDS <-> AP WDS (трябва и на 2-те да заложиш твърдо еднакви канали). За справка AirMax функцията на UBNT ти активира pooling функция подобна на тази в MTik, но работи само с други UBNT у-ва. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smacker Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Добре разбрахте че на N ама наното няма ли N модела му е M5 аз излъчвам на N Пише ми A/N mixed но ми е неактивно не могада задавам само отделни но мога да сменям mhz и то по подразбиране си е Ауто 20/40Мхз Когато си в режим Access Point - може да избираш честотната лента. Когато си в режим на Station - неможеш. 20 или 40 мегахерца се определят от типа на Аксес поинта. Срещу МТ не съм пробвал и нямам представа дали работи добре. Но всъщност ми е интересно дали наистина вади поне 35 мегабита. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Networker Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Когато си в режим Access Point - може да избираш честотната лента. Когато си в режим на Station - неможеш. 20 или 40 мегахерца се определят от типа на Аксес поинта. Срещу МТ не съм пробвал и нямам представа дали работи добре. Но всъщност ми е интересно дали наистина вади поне 35 мегабита. 35Mbps ги правеха още старите NS5-ци без проблем на турбо (малко над 40Mbps ако трябва да съм точен), по-интересно е дали работят на "пълномаслен" N ако AP е МТик и колко могат да пренесат. Ако някой е тествал може да вкара малко снимки “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stefanchuchkov Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Тея 35Мб/с на какво разтояние ги правиш и на какъв сигнал се връзват? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Networker Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Тея 35Мб/с на какво разтояние ги правиш и на какъв сигнал се връзват? Постановката беше Мтик с 90 см. антена, 5G turbo към NS5 с неговата си антена. Разстояние 6 км, сигнал между -72 и -75. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
onia
Не мога да накарам нано М5 да работи на 40мхз има ли нещо по специфично за да работи.
искам да приема от микротик който излъчва на 40мхз.
пробвал съм със друг микротик който работи без плоблем на 40мхз
12 answers to this question
Recommended Posts