syscom Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Как мога да пингна МАК адрес? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted July 14, 2011 Administrator Report Share Posted July 14, 2011 само ако машината отсреща е подготвена да направи отговор на такова запитване ще стане Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Networker Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Как мога да пингна МАК адрес? С Мтик или по принцип. Пример с Дебиан няма нужда да се подготвя отсрещната машина (у-во), стига да няма защита на ниско ниво. Работи и по MAC и по IP (едното връща другото ). Програмата се казва arping и е достатъчно разпространена, не знам за боза дали има аналог. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syscom Posted July 14, 2011 Author Report Share Posted July 14, 2011 С Мтик или по принцип. Пример с Дебиан няма нужда да се подготвя отсрещната машина (у-во), стига да няма защита на ниско ниво. Работи и по MAC и по IP (едното връща другото ). Програмата се казва arping и е достатъчно разпространена, не знам за боза дали има аналог. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted July 15, 2011 Administrator Report Share Posted July 15, 2011 ... не знам за боза дали има аналог. има писана в сайта на Бонев. http://ipacct.com/ Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Android Posted September 11, 2011 Report Share Posted September 11, 2011 Неможеш да пингнеш МАК адрес или поне аз незнам . Можеш да пингнеш ИП адрес. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts