Jump to content

Ценоразпис за съпорт, след 20:00 h :)

Networker

Recommended Posts

Примерна ценова листа, която използваме да плашим неадекватни users ;)

01. Искате да дойда пеша до сградата Ви за да реша проблем ----- 5 лв./ на стъпка

02. Обаждане с въпрос ----- 10 лв.

03. Задаване на въпрос, чийто отговор е в HELP - а ----- 10 лв. ( трябва да е повече ! )

04. Налага ми се да Ви обърна внимание на нещо написано на стената с петсантиметрови букви ----- 15 лв.

05. Ако аз съм написал нещото ----- 20 лв.

06. Събуждане ----- 20 лв.

07. Грубо събуждане ----- 20 лв.+ каса бира

08. Обаждане с тъп въпрос ----- 20 лв.

09. Да ме питате трябва ли Ви модем за да влезете в Интернет ----- 20 лв. независимо от отговора

10. Да Ви задам въпроса "Какъв Windows ползвате?" и да ми се наложи после да употребя фразата "Виждате ли в долният ляв ъгъл един бутон, на който пише [start] ?" ----- 20 лв.

11. Да питате трябва ли да се свържете към нас за да прочетете mail-a си ----- 20 лв.

12. Да искате някой да дойде безплатно при Вас за да оправи бозата останала след вашето любознателно цъкане с мишката :) ----- 20 лв.

13. Да ми кажете, че не съм прав да Ви вадя кабела, защото сте закъснели с плащането само 5-10 дни пък и сумата е някакви мижави 20 ----- 20 лв. + лихви

14. Да ме питате защо не можете да се свържете към Интернет и да отговорите на въпроса ми "Включен ли е Wi-Fi рутера?" с плахото " Ама досега никога не съм го включвала и всичко си работеше" ----- 20 лв. + цената на силно успокоително

15. Налага ми се да изслушам обяснение на тема Интернет пазара в България и как трябва да внимавам в отношението си към Вас, защото вече сте сменил 4-5 доставчика, които са се правели на важни и са Ви затваряли телефона само като Ви чуят името ----- 20 лв. + цената на усилието да Ви затворя телефона :)

16. Да ме извикате у Вас защото имате проблем с електронната поща и на място да установя, че всъщност сте искали да питате как точно се пуска компютъра, който сте купили вчера "от една друга фирма" ----- 20 лв. + транспортните разходи + цената на курс за копютърна грамотност

17. Да ми обясните, че не трябва да Ви взимам 20 лв. за посещение на място, защото живеете близо до мен ----- 25 лв.

18. Да извикате някой приятел да Ви преинсталира Windows-a, след което да ми се обадите да ми съобщите жизнерадостно, че Интернет услугите ни не работят, а Вие нищо не сте правили ----- 25 лв.

19. Да твърдите това след като съм дошъл на място и съм се уверил, че някой е инсталирал Windows XP на мястото на Windows 7 и Ви е просто не сте забелязали :) ----- 25 лв. + цената на успокоителните

20. Оправям Ви "счупената" мишка с mousepad ----- 25 лв.

21. Да си забравите паролата, след като лично съм Ви я татуирал на показалеца ----- 25 лв.

22. Да ми се обадите за бавна връзка с FTP, WWW сървър, на който има MPEG файл, като сървъра се намира в северно Тамбукту ----- 25 лв.

23. Разливате Кока Кола върху клавиатурата ----- 25 лв. + цената на клавиатурата

24. Обаждане с тъп въпрос, като при това не можете точно да обясните проблема ----- 30 лв.

25. Да Ви обяснявам, че има разлика между e-mail адреси и потребителско име и че в общия случай двете неща нямат много общо ----- 30 лв.

26. Оправям Ви "счупеният" принтер, като му слагам тонера ----- 35 лв.

27. Обаждате се за да питате дали тази ценова листа е истинска :)))))

(Ако изобщо Ви хрумне да зададете този въпрос по-добре не четете надолу :) ) ----- 40 лв.

28. Да твърдите, че сте достатъчно компетентен да си настроите сам системата и не виждате защо трябва да дадете 20 лв. за да дойде човек да Ви направи настройките, след което да прекарам 20 минути на телефона в безуспешни опити да Ви обясня що е то TCP/IP и с какво се яде то ----- 40 лв.

29. Загубвам 30 минути да се опитвам да си представя, какъв точно е проблема Ви и още 5 за да Ви обясня как да го решите и накрая да чуя "А-а-а и в онази малка кутийка, която изскочи пишеше да направя точно това" ----- 40 лв.

30. Прекъсвате ме, докато аз се опитвам да реша нечий друг проблем ----- 45 лв. / час

31. Очаквате да Ви кажа как точно съм решил проблема ----- 50 лв.

32. Оправям Ви "счупената" мишка със спирт ----- 50 лв.

33. Настоявате да дойда в друг град за да реша проблем ----- 50 лв. / км + бензина

34. Висите ми на главата и се опитвате да ме накарате да дойда с Вас веднага ----- 50 лв. / час

35. Да ми заявите, че искате e-mail адрес на кирилица, защото ще си пишете с хора от Русия ----- 50 лв. + цената на куршума

36. Да твърдите, че рутера Ви е супер (цели 50 лв. сте дал за него) и въпреки това не задържа връзка повече от 30 минути ----- 50 лв. + цената на нов рутер

37. Да ме карате да слушам обяснения от вида "Значи отивам с мишката върху онова червеничкото и там преди имаше едни такива, върху който можеше да се цъка, а сега има едни други и те са кръгли" ----- 50 лв. / час

38. Разливате Кока Кола върху монитора ----- 50 лв. + цената на монитора

39. Налага ми се да използвам фразата: "Ние може би не сме най-правилните хора, с които да говорите за това. Защо не се обадите на номера написан на кутията, от където сте купили това" ----- 55 лв.

40. Идвате да ми кажете, че нещо, с което се занимавам в момента не работи ----- 70 лв. / час

41. Искате да оправя нещо, което съм Ви оправил вчера ----- 75 лв. / час

42. Да ми Forward-нете съобщение написано на кирилица, което не се чете и да ме обвините, че системите ни не работят, защото нищо не можете да прочетете ----- 100 лв.

43. Да ми се обадите и да ми крещите, че не можете да влизате в Интернет, и след като съм рестартирал подред всички комутатори да споменете бегло, че не сте си платили месечната такса ----- 100 лв.

44. Да настоявате, че въпреки това не е честно да нямате достъп до Интернет ----- 150 лв.

45. Да се занимавам с потребител, който се е самопровъзгласил за по-умен от мен, но ми се обажда по 2 пъти на ден за помощ ----- 100 лв. / час

46. Да се занимавам с неграмотни компютърни любители/ентусиасти ----- 125 лв. / час

47. Инсталирате си нещо на компютъра без да ме питате може ли ----- 125 лв. / на нещо

48. Обръщате се към мен за поддръжка на нещото ----- 150 лв. / час(независимо дали съм чувал или знам как работи нещото)

49. Правите си сам диагностика на проблема и ме информирате, какво точно да направя ----- 150 лв.

50. Да ме помолите да върна e-mail съобщение, изпратено от вас преди 3-4 дни или ако не мога то поне да се обадя на получателя и да му кажа, че не сте искали да му го пращате ----- 200 лв.

51. Да се опитвате да ме убедите, че не Вие се бъзикате със софтуера, а нещо при нас не работи и точно това Ви е проблема ----- 200 лв.

52. Оправям Ви "счупеното" КАКВОТО И ДА Е като натискам копчето за включване ----- 250 лв.

53. Вдигате ми кръвното като сам правите нещо, което съм Ви казал да не правите ----- 300 лв.

54. Да ме помолите да Ви отворя пощенската кутия, да прочета съобщенията и ако има нещо интересно да Ви го пратя по Skype, защото нямате време да се занимавате с глупости ----- 500 лв.

55. Да настоявате, че аз съм некомпетентен защото не мога да разбера за, какво точно става въпрос от неясните Ви обяснения ----- 1000 лв.

56. Да ме накарате да се завлека до Вас, а Вие да си тръгнете веднага след като затворите телефона. ----- 1500 лв.

57. Обаждате се с проблем, който "всички у Вас имат" и който "спира цялата работа". Не сте там, когато се пребивам от бързане за да дойда, а никой у Вас не чувал за проблема. ----- 1700 лв.

Ценоразписа не подлежи на обсъждане, цените са крайни в лева!

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

:D

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

• 2 weeks later...

Колега, нали няма да възражиш да ти използвам ценорасписа, за да го прикачвам към договорите...... :D

Колега, нали няма да възражиш да ти използвам ценорасписа, за да го прикачвам към договорите...... :D

Никакъв проблем, трябва да се печели от нервите, които губим с такива users :)

• 2 months later...

По-скоро за редовни клиенти 10% надценка biggrin.gif

Aaaa не, 25% увеличение за всяка редовност ;)

Тва го принтвам на А3 и го лепвам в касата ха-ха-ха :)

Бъдете себе си !