Jump to content

Kурс по експлоатация,подръжка,ремонт и измервания на Оптични кабелни линиии

icotonev

Recommended Posts

Здравейте..!Казвам се Ицо и сериозно се интересувам къде мога да завърша курс за работа с оптични кабели(цени)..?Интересува ме всичко по оптичните кабели и оптични кабелни устройства - ремонт,изграждане,обслужване,измервания...?Предварително благодаря за отговорите ви..!:)

button_small.gifХристо Тонев - член на Асоциацията на консултантите VIRUSNET

Kaldata HJT TEAM

• Administrator

дет се казва "освен на полеви условия друг начин няма"

Я дай сега един отговор (обещаван да не го изтрия както правите в раздела в калдата)

аджеба кога ще се научите да ползвате вградения в Windows® софтуер за почистване на зловредни гадинки

понеже като пусна пост се ми го затривате (последни път около 20 пъти)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

В раздела в Калдата си имаме правила...и те важат за всички...правилата са взаимствани от водещи подобни форуми...!Относно втория въпрос...не е вярно аз специално понякога ги използвам....но все пак отговорът е един - МЕТОДИКА---!!!

А относно това дали се учи на полето...да така е аз вече 10 години работя на полеви условия---но ми трябва тапия...!!!:)

Лека вечер..!:)

Kaldata HJT TEAM

аджеба кога ще се научите да ползвате вградения в Windows® софтуер за почистване на зловредни гадинки

понеже като пусна пост се ми го затривате (последни път около 20 пъти)

Така ли посрещате новорегистрираните потрбители в вашия форум...с упреци..;)И каква връзка има въпросът ми с Калдата..?Нещо не разбирам...!!!:)

Kaldata HJT TEAM

• Administrator

не го приемай като упрек просто в калдата не отговаряте а триете

иначе относно хартиените удостоверения, те важат за "работодатели без понятия"

като да имаш удостоверение че знаеш английски език и да го показваш в Англия (силно безсмислено е)

Харесай поста ^^^

..... те важат за "работодатели без понятия"

Благодаря за отговора..!Не съм съгласен с цитираното..но все пак благодаря....!!!:)

Поздрави..!:)

Ицо

Kaldata HJT TEAM

• Administrator

тук предлагат услугата

http://www.thefoa.org/foa_aprv.htm

но е в Гърция

Харесай поста ^^^

Аз също бих по харчил някой лев за такъв "документ". Не, че някой в България ще ти го иска но ей така за лично удовлетворение.

Analog Audio™

• 4 months later...

Здравейте..!Казвам се Ицо и сериозно се интересувам къде мога да завърша курс за работа с оптични кабели(цени)..?Интересува ме всичко по оптичните кабели и оптични кабелни устройства - ремонт,изграждане,обслужване,измервания...?Предварително благодаря за отговорите ви..!smile.gif

Незнам да не прозвучи като реклама,но има много фирми в които може да изкараш курс ,именно една такава е "Дата оптикс" предлагат се курсове по оптични инсталатори ,като курса включва и измерване с ОТДР.Все пак маи в БГ не се цени това ,казвам го от опит защото съм изкарал курса.Занимавам се с оптики 6 години,но в повечето фирми е все още на мода "шуро-баджанащината" .Наи важното е наистина да имаш желание,да успееш да работиш някаде с оптики и както се казва- Практиката учи...

П.С. Мисля че и към БТК също има такъв курс но при всички е скъпичак около 1000лв.

Edited by jjjoo

• 2 weeks later...

Според мен в Интернет има достатъчно много литература и видео материали, за да се подготвиш сам. И аз мисля, че документа, който ще получиш от един подобен курс е напълно ненужен!

Ами не е точно така... по някога фирма X иска тоя документ не зависимо дали можеш или не. Така, че не е лошо като се учат нещата да има и "сертификат".

• Like 1

Analog Audio™

Ами не е точно така... по някога фирма X иска тоя документ не зависимо дали можеш или не. Така, че не е лошо като се учат нещата да има и "сертификат".

Така е аз също ще съм по доволен,ако ме назначат на работа ,заради сертификата + опита и стажа.А пък и да си призная ,наи важното имах желание да се уча,все още има какво да се учи,но пък както се казва: Човек се учи докато е жив

Здравейте преди години от старата фирма ме пращаха на курсове в Reichle &De-Massari България тогава бяха Фрии-нет идваше преподавател от Италия. И курсът се делеше на мед и оптика, до колкото имам информация сега тези курсове се предлагат от технически университет София.

• 1 year later...

Здравей те на всички.

Аз също съм изкарал курс за оптични мрежи към "Дата оптикс" курса е към 1000лв за 5 дена по 8 часа на ден.Занимавам се с оптика вече 5 години и мога да кажа че където и да съм кандидатствал за работа никой не ми го е признавал ...Е това е нашата мила Татковина.