Jump to content

Интернет за район около Варна


retro

Recommended Posts

Първо да поясня, че става въпрос лично за мен. Нямам намерение да ставам доставчик, просто искам да проуча имам ли възможност за приличен интернет на вилата. Според картите на покритие на трите мобилни оператора на въпросното място има 3G, но всъщност няма. Гледам тук там има телефонни кабели и вероятно от БТК на драго сърце ще ми вземат парите, но не ми се мисли какъв ще е интернета, да не говорим, че  ще излиза по-скъп. До колкото знам, който има стационарен в района плаща такса отдалеченост. Под приличен интернет разбирам нещо достатъчно за гледане на поточно видео от youtube на 480p  без буфериране.  По мои наблюдения варианта ми е или wimax или wi-fi, като и за двете не съм сигурен дали е възможно, понеже поради някаква причина макар и на високо местоположението изглежда не е благоприятно. Винаги е имало проблем с телевизията, радио се хваща само националното, а до скоро нямаше никакво покритие на GSM. Едва след като монтираха клетка в близост се появи 2G.

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=bg&geocode=&q=Varna,+Bulgaria&aq=0&sll=43.231697,28.079681&sspn=0.400226,0.891953&ie=UTF8&hq=&hnear=%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0,+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F&ll=43.26105,28.007723&spn=0.006251,0.013937&z=17

Link to comment
Share on other sites

Или при мен се бъгва или не знам ?.... Коя местност е точно около златните ли ?!

Имаш ли видимост към хотел Интернационал ?

Link to comment
Share on other sites

Видимост по права линия теоретично трябва да имам защото като тегля чертата има малка денивилация от около 7 метра, която би трябвало да бъде преодоляна имайки предвид височината на къщата. Но за по-сигурно трябва да се кача и да погледна. 

Сега като се загледах пак на теория трябва да имам видимост към Интернационала даже шанса е по-голям. Тези дни мисля да ходя. Кажете на къде да се оглеждам освен Галата и интера  ;)

Update

Качих се на покрива и имам следния въпрос. Дърветата (гора) създават ли проблем с връзката ? Реално нямам видимост нито към Галата, нито към интера заради високите дървета.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ами и да и не :) Зависи от разстоянието но като цяло НЕ се препоръчва да има каквото и да е по пътя на сигнала...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.