kratunko Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Суичовете са продадени! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielskiii Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 ако им сменя трафчетата тали ще тръгнат или и портовете в чипа са АУТ Link to comment Share on other sites More sharing options...
px1 Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Не се занимавайте с глупости.Аз и при малко съмнение хвърлям суича в кофата. www.streambg.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
kratunko Posted May 29, 2011 Author Report Share Posted May 29, 2011 По принцип ,ако имаш суич ударен от гръмотевица и си се разминал с един или два порта изгорели и този суич е престанал да работи или прави загуби най-лесното нещо, което можеш да направиш е да му махнеш бобинките на изгорелия порт. В повечето случаи този изгорял порт пречи на работата на процесора. В неомонтанските суичове бобинките на четири порта са събрани в един корпус. Бързия ремонт представлява махането на този корпус. Много често освен бобинките изгарят и съпротивления и кондензатори по веригата към процесора, които са доста малки и смяната им е трудна. Но ако имаш голямо желание ,силно зрение и необходимите инструменти може да си ги ремонтираш. Имай в предвид ,че тези суичове ,които продавам- единствено съм се старал да запазя здравата им половина и докато съм махал изгорелите корпуси вероятно някъде съм прекъснал писта или съм счупил кондензатор на неработещите портове .Така ,че тях ще ти е трудно да ги ремонтираш да станат осем портови . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kratunko Posted May 29, 2011 Author Report Share Posted May 29, 2011 За крайни точки с един-двама клиенти тези суичове са идеални. Като го удари гръмотевица да не те е яд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Имам много ремонтирани суичове и то просто от това да си начеша крастата. Стигнал съм до едно заключение този чип сет (RTL..) колкото е евтин толкова и носи на бой. Един ден започнах да му горя портовете 1 по един и накрая го оставих само с 2 от 8 и си работи отлично . Поне според мен много са редки случаите когато прави проблем поради изгорял порт на останалите но все пак се е случвало и то при ремонта и теста след това си проличава почти веднага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted May 30, 2011 Administrator Report Share Posted May 30, 2011 По принцип ,ако имаш суич ударен от гръмотевица и си се разминал с един или два порта изгорели и този суич е престанал да работи или прави загуби най-лесното нещо, което можеш да направиш е да му махнеш бобинките на изгорелия порт. В повечето случаи този изгорял порт пречи на работата на процесора. В неомонтанските суичове бобинките на четири порта са събрани в един корпус. Бързия ремонт представлява махането на този корпус. Много често освен бобинките изгарят и съпротивления и кондензатори по веригата към процесора, които са доста малки и смяната им е трудна. Но ако имаш голямо желание ,силно зрение и необходимите инструменти може да си ги ремонтираш. Имай в предвид ,че тези суичове ,които продавам- единствено съм се старал да запазя здравата им половина и докато съм махал изгорелите корпуси вероятно някъде съм прекъснал писта или съм счупил кондензатор на неработещите портове .Така ,че тях ще ти е трудно да ги ремонтираш да станат осем портови . колега а процесора не изгаря ли щом се е стигнало до тези кондензатори и резистори, в една тема ISP лимитед радела бех пуснал едни линкове какво мислят руснаците по въпроса , но ще се радвам да чуя и друго мнение. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kratunko Posted May 30, 2011 Author Report Share Posted May 30, 2011 Понякога изгаря и процесора- тогава суича отива в кофата, както е казал един колега по-горе . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtbg59 Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Задължително при гръмнал 'траф' отпътува и съоветния порт , 1 повишена консумация съответно греене на чипа (с исключение при някой консумацията е по малка но далеч над нормалното) губене на пакети ииии..... С една дума такъв суич няма място повече в мрежата е разбира се ако ви се занимава с глупости и губене на време което няма да доведе до нищо положително е Вие сте! "Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн "...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 да ама 99% не мислят като теб и само преместват на съседния здрав порт. Ако е тестван и 1-2дена не даде дефекш практиката показва че е наред до следващия гръм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts