Jump to content
  • 0

Много странен проблем

Balthazar

Question

Здравейте имам следния проблем. Ситуацията е такава

Имам x брой статични ip-та ,  2 LAn карти usermanager+pppoe+radius задавам на първата Lan карта данните от доставчика примерно:

ip:82.34.34.193/26

network: 82.34.34.194

Broadcast: 82.34.34.255

на 2рата Lan карта съответно

ip:82:34:34:200/26

network: 82.34.34.194

Broadcast: 82.34.34.255

На ЛАН картата който е вход забивам ARP:proxy-arp

през user-manager-a задавам на даден потребител статично IP ili IP Pool и всичко си тръгва потребителя се ауторизира има интернет излиза си с статично ИП или динамично според това какво съм посочил( като цяло тва е и идеята да не излиза с IP-то на микротика)

Обаче ето тук идва тоя странен проблем. всичко работи ядове никви.. в момента в който ребоотна микротика ( versia 3.30 x86) спира пинга ми до него и няма нет към потребителите и нищо, влизам през MAC спирам 2 рата мрежа (ЛАН2 към клиентите) и пинга към машината тръгва  след което активирам и 2рата мрежа и тя също тръгва и няма повече ядове и интернета и към клиентите тръгва.. и така до следващия път в който рестартирам. В логовете няма нищо не редно при 1 пинг от самата машина когато се логна в нея през MAC ми казва че няма роутиране обаче роутирането си е правилно спрали и пусна после 2 рата мрежа всичко си тръгва..

Ако някой има идея какво става да пише и ако има желание де :)

Recommended Posts

• 0

може да пробваш да сложиш 3.22 и да смениш лановете

• 0

Пробвах и при лицензирана версия която и да тествам на RB пак става същото ето и img

1.во след ресет няма пинг към микротика

9dd72924ba96f4d7.png

2.ро Спирам 2рата мрежа пинга тръгва

7e458edbb547f8e8.png

3.то отново пускам 2рата мрежа и пинга продължава вече да си върви

9b05cdab2bf552c8.png

съмнява ме да не се получава някакво залупване ама... няма много голяма логика и лан карти сменях, дане би някоя да връща ток но ефекта беше нулев

• 0

Идеята е че го прави само когато е на proxy-arp ако е само enable и раздава някви локални адреси няма проблеми съмнява ме че може и от това да е обаче незнам дали има друг начин да го направя за да не е с proxy-arp .. и да тества, иначе като вариант ми остава да драсна 2 скрипта на някоя щаига с линуксите и да го направя постоянно да пингва микротика и когато се изгуби пинга да направи опит след 3-4 минути за връзка прес телнет и да disable/enable втората мрежа и да тръгне всичко но това не е решение

• 0
  • Administrator

Пусни проксиарпа и на 2 та интерфейса.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

• 0

Пак не става :) по интересното е че като пусна и 2 рата мрежа спира нета на цялата машина а като го спра тръгва и незнам на кво се дължи това.. да не трябва да се прави и някакво рутиране за 2рата мрежа

• 0

В крайна сметка това е само тест на x86 просто ми стана интересно защо се чупи тази машина по толкова грозен начин :) на RB1100AH няма ядове с всичко изградено по същия начин ;D

• 0

Етп това е другата шитня която става през около 20 мин някви идеи ?

fadfe553a8f37d4e.jpg

• 0

говоря само за последния скриин  при мен се получи точно на нова година подобни логове и трябваше постоянно да ребоот машината

дропеше всичко и забиваше машината беше sipermikro 2 ядрена с инсталиран slakcware 12.0  с препачнат кернел .Голям проблем цяла седмица препач на intel драйверите гонене по суичовете за лооп флоод и тем подобни.Проблема се оказа че минава голям товар през машината и работеше само с едното ядро. Разтоварих половината трафик на друга и работа на 2 ядра и проблема изчезна.

• 0

Идеята е че аз я тествам само с 1 клиент зад машината просто тест щайга :)

• 0

Кво стаа толкова много разбирачи в тоя форум и все компетентни хора и накрая никой няма на представа от кво се получава ли :)

• 0

проай да промениш network на инт.изход с ип-то на интерфейс вход :)

• 0

другото което са сещам е да им размениш distance от routing :)

• 0

не става кво ли не пробвах.. ако сега сменя 2 рата мрежа с локална няма проблеми но в момента в който набия статични те и до там

• 0

ами аз останах без идей поне за момента и не мога да симулирам подобен проблем даже винаги работи без грешка

• 0

знам точно за това не мога да разбера кво се получава пробвах на с кракнат софт на x86 купих лиценз за x86 пробвах на RB и на какво ли още не и все същия чеп