mcwolf Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Здравейте имам микротик на комп P4 2,4 s 512 sdram доставчик ми е Скат и би трябвало да ми подават 100 мб . имам 2 въпроса 1. как мога да разбера дали наистина ми пускат 100 мб 2. ако ми пускат 100 мб колко ще са ми загубите от това ,че минава през микротика ( досега макс скорост с която съм теглил е 64 мб Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 За да хванеш точно СТО мегабита, трябва връзката да идва на гигабит, картите в MT да са гигабитови, и да теглиш торенти с три ПЦта щото те обикновено не смогват да записват на харда. Със 100M интерфейси се радвай на 80-90Мbit full duplex (надявам се да е full duplex?) и си разцъкввай смело... Те казаха ли ти какво съотношение международен / български / градски пиъринг влизат в тези 100M ? То много зор да се разделят правилно и да се управляват ... така че напр. един клиент като тегли два торента от чужбина, да не ти задръства международния който доставчика ти пуска .. ?? ?? Мерси за мненията и постовете Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mcwolf Posted August 12, 2009 Author Report Share Posted August 12, 2009 това за торентите е добра идея , зимата ще се опитам да го направя и ще сложа гигабит за входяща карта че сега има 50 потребителя и се задъхва мрежата яко . мерси много Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Освен че твоята карта откъм страната на доставчика трябва да е гигабитова, трябва и картата откъм страната на клиентите да е такава, и следващите няколко главни/магистрални суича - също ... + медия конверторите и картата/порта ПРИ доставчика. Що зимата? Ай действай, закъсненията са по-ниски. (милисекундите при пинг и т.н.) P.S. ето ти от къде да купуваш http://mikrotik-bg.net/index.php?topic=613.msg6597#msg6597 и като CPU-то почне много да скача на MT - сменяш машината - запазваш само интерфейсите и харда с MT-то за да ти се запази конфигурацията. После черпиш за гигабитовата придобивка 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 BO Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Аз до сега максимума, който съм достигал са 300Mb реални. Процесроа е 3ГХз на интел, ама тогава беше на около 50-60% лоуд. Предполагам, че се ограничавам от хард диска главно, както при мен, така и от другата страна (сървъра). Това е пик, който съм постигал на чист даунлоуд на файлове по самба/фтп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted August 13, 2009 Administrator Report Share Posted August 13, 2009 моя тест достигна 72 мегабита на 450мхз AMD k6-2 пуснат единствено mascarade Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Юлиан Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Микротика като конфигурация, достига скорости от над 3 Гбита. Това се проверява с тест. Моя рутер ги подуржа на теста, с равна характеристика за неограничено време. Зависи от процесора и скороста по FSB- шината. Скороста на интернета, не се влияе от хард диска, тъй като при зареждане всичко се изкопирва в рам- паметта и харда не се ползва по време на работа. Изключение е, ако имате WEB кеш и малко памет. Всичко зависи от честотата на процесора и честотата на Рам-паметта, както и от дъно, стабилно захранване и маркови лан-карти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted August 31, 2009 Owner Report Share Posted August 31, 2009 Е , успя да ме развеселиш ношеска Какви загуби колега, това да не е водопровод . Колкото ти пускат, толкова и ще потребяваш . Ако не си успявал да вдигнеш на 64М , има възможност само толкова да получаваш, но не е сигурно. За да видиш колко получаваш, трябва да има трафик от/към доста различни адреси , за да си сигурен, че тясното място не е другаде. Ако при 64М , пинга започне да се вдига осезаемо ( и започнат загуби), значи те реже шейпър на доставчика ти . 100М не са никакъв проблем за МТ , дори с обикновени реалтеци прави 99М трафик. Няма смисъл да слагаш 1Г карта (засега) . 2. ако ми пускат 100 мб колко ще са ми загубите от това ,че минава през микротика ( досега макс скорост с която съм теглил е 64 мб Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Определно международната свързаност е с по-ниска скорост от българската, както и евентуално може да имат "локален" за тях "пиъринг" от който да можеш да си изпълниш 100-те мегабита. За това може да си им зададеш въпроса на тях самите, а тестването на скорости може да се прави с теглене от различни файлови сървъри, в българия, в чужбина, с даунлоъд мениджър програма за много едновременни конекции, към различни сървъри в speedtest.net, или пък нещо което ми допада като тест - прикачваш файл в gmail и гледаш графиката на интерфейса каква скорост показва... и разбира се - теглене на Linux дистрибуиции с torrent по две по три - те се сийдват и международно и от България обикновено... Ако някой има още идеи за тестване може да сподели също скоро тествахме с едни колеги в "пиъринга" с mikrotik bandwidth test-а между два рутера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator kokaracha Posted August 31, 2009 Administrator Report Share Posted August 31, 2009 "100М не са никакъв проблем за МТ , дори с обикновени реалтеци прави 99М трафик. Няма смисъл да слагаш 1Г карта (засега) ." Винаги има смисъл от гига карти. Ето една евтина такава с големи възможности -Asus NX1101. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mcwolf
Здравейте имам микротик на комп P4 2,4 s 512 sdram доставчик ми е Скат и би трябвало да ми подават 100 мб . имам 2 въпроса
1. как мога да разбера дали наистина ми пускат 100 мб
2. ако ми пускат 100 мб колко ще са ми загубите от това ,че минава през микротика ( досега макс скорост с която съм теглил е 64 мб
9 answers to this question
Recommended Posts