Jump to content
  • 0

Пропусквателан възможност на микротика

mcwolf

Question

Здравейте имам микротик на комп P4 2,4 s 512 sdram  доставчик ми е Скат и би трябвало да ми подават 100 мб . имам 2 въпроса

1. как мога да разбера дали наистина ми пускат 100 мб

2. ако ми пускат 100 мб колко ще са ми загубите от това ,че минава през микротика ( досега макс скорост с която съм теглил е 64 мб  

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

За да хванеш точно СТО мегабита, трябва връзката да идва на гигабит, картите в MT да са гигабитови, и да теглиш торенти с три ПЦта щото те обикновено не смогват да записват на харда. Със 100M интерфейси се радвай на 80-90Мbit full duplex (надявам се да е full duplex?) и си разцъкввай смело...

Те казаха ли ти какво съотношение международен / български / градски пиъринг влизат в тези 100M ?

То много зор да се разделят правилно и да се управляват ... така че напр. един клиент като тегли два торента от чужбина, да не ти задръства международния който доставчика ти пуска .. ?? ?? :)

Мерси за мненията и постовете :)

• 0

това за торентите е добра идея , зимата ще се опитам да го направя и ще сложа гигабит за входяща карта че сега има 50 потребителя и се задъхва мрежата яко .

мерси много

• 0

Освен че твоята карта откъм страната на доставчика трябва да е гигабитова, трябва и картата откъм страната на клиентите да е такава, и следващите няколко главни/магистрални суича - също ... + медия конверторите и картата/порта ПРИ доставчика. Що зимата? Ай действай, закъсненията са по-ниски. (милисекундите при пинг и т.н.)

P.S. ето ти от къде да купуваш http://mikrotik-bg.net/index.php?topic=613.msg6597#msg6597

и като CPU-то почне много да скача на MT - сменяш машината - запазваш само интерфейсите и харда с MT-то за да ти се запази конфигурацията.

После черпиш  ;) за гигабитовата придобивка 8-)

• 0

Аз до сега максимума, който съм достигал са 300Mb реални.

Процесроа е 3ГХз на интел, ама тогава беше на около 50-60% лоуд.

Предполагам, че се ограничавам от хард диска главно, както при мен, така и от другата страна (сървъра).

Това е пик, който съм постигал на чист даунлоуд на файлове по самба/фтп.

• 0
  • Administrator

моя тест достигна 72 мегабита на 450мхз AMD k6-2 пуснат единствено mascarade

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Микротика като конфигурация, достига скорости от над 3 Гбита. Това се проверява с тест. Моя рутер ги подуржа на теста, с равна характеристика за неограничено време. Зависи от процесора и скороста по FSB- шината. Скороста на интернета, не се влияе от хард диска, тъй като при зареждане всичко се изкопирва в рам- паметта и харда не се ползва по време на работа. Изключение е, ако имате WEB кеш и малко памет. Всичко зависи от честотата на процесора и честотата на Рам-паметта, както и от дъно, стабилно захранване и маркови лан-карти.

• 0
  • Owner

Е , успя да ме развеселиш ношеска :)

Какви загуби колега, това да не е водопровод :) . Колкото ти пускат, толкова и ще потребяваш . Ако не си успявал да вдигнеш на 64М , има възможност само толкова да получаваш, но не е сигурно.

За да видиш колко получаваш, трябва да има трафик от/към доста различни адреси , за да си сигурен, че тясното място не е другаде.

Ако при 64М , пинга започне да се вдига осезаемо ( и започнат загуби), значи те реже шейпър на доставчика ти .

100М не са никакъв проблем за МТ , дори с обикновени реалтеци прави 99М трафик. Няма смисъл да слагаш 1Г карта (засега) .

2. ако ми пускат 100 мб колко ще са ми загубите от това ,че минава през микротика ( досега макс скорост с която съм теглил е 64 мб 

• 0

Определно международната свързаност е с по-ниска скорост от българската, както и евентуално може да имат "локален" за тях "пиъринг" от който да можеш да си изпълниш 100-те мегабита. За това може да си им зададеш въпроса на тях самите, а тестването на скорости може да се прави с теглене от различни файлови сървъри,  в българия, в чужбина, с даунлоъд мениджър програма за много едновременни конекции, към различни сървъри в speedtest.net, или пък нещо което ми допада като тест - прикачваш файл в gmail и гледаш графиката на интерфейса каква скорост показва... и разбира се - теглене на Linux дистрибуиции с torrent по две по три - те се сийдват и международно и от България обикновено...

Ако някой има още идеи за тестване може да сподели  :) също скоро тествахме с едни колеги в "пиъринга" с mikrotik bandwidth test-а между два рутера...

• 0
  • Administrator

"100М не са никакъв проблем за МТ , дори с обикновени реалтеци прави 99М трафик. Няма смисъл да слагаш 1Г карта (засега) ."

Винаги има смисъл от гига карти. Ето една евтина такава с големи възможности -Asus NX1101.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__