Jump to content
  • 0

Проблем с ether2

miccito

Question

Здр. на всички потребители в форума. Значи въпроса ми е следния след здрава поредна гръмотевична буря ми изтрещяха 2 микотика единия wlan другия за шеипинг.След смяната им с нови машини нови мрежови карти си остава проблема-на микротика за шеипинг забива постоянно ether2 давам disable след това enable и проблема го няма за около 30 мин.Моля ако някой знае решението на този голям за мене проблем да сподели.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Може да е от картата, от дънната платка, от захранването, от заземяването/липсата му, от RJ45 plug-а, от кабела, от интерфейса/устройството с което е свъзана тази карта, от версията на RouterOS, ...

• 0

Също провеи IRQ-тата дали не се презастъпват.

аз имах сходен проблем с MT на x86 платформа, и като спрях всичките вградени неща по дъното, които не използвам, и работата се нормализира.

• 0

Може да е от картата, от дънната платка, от захранването, от заземяването/липсата му, от RJ45 plug-а, от кабела, от интерфейса/устройството с което е свъзана тази карта, от версията на RouterOS, ...

Мрежовите карти са нови сменяни 2 пъти дъното е ново(със същото ми работят без проблем 5 машини) захранването и то е ново rj45 сменено и от двете страни на кебела, кабела е нов първо устройство д-линк 8 порта???

???

• 0

Хехееее знааех си че съм изпуснал нещо :) от моя списък с причини:) Я верно влез в System Resources и виж IRQ как са, това, което злополучния NIC използва с какво го споделя. Влез в BIOS на PC и разбърникай тия настройки малко там !! :)